EğlenceManşetler

Facebook’un bir çevrim içi müzik servisi üstünde çalıştığı söyleniyor

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Çevrim içi müzik servisi pazarı her geçen gün biraz daha kalabalıklaşıyor. Ancak son dedikodular, teknoloji dünyasının önemli oyuncularından birinin daha bu pazara girmeye hazırlandığını gösteriyor. Music Ally sitesinde yer alan habere göre, Facebook da kendi çevrim içi müzik servisini kurmak için çalışıyor.

Facebook’un plak şirketleriyle görüşmeye başladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. İlk etapta Facebook’un Vevo benzeri video odaklı bir servis üstüne yoğunlaşacağı düşünülse de, gelen son haberler Facebook’un işin ses kısmına odaklanacağı ve Apple, Rdio ve Spotify gibi rakiplerinin karşısına dikileceğini gösteriyor.

Sosyal paylaşım sitesinin öncelikli olarak reklam destekli video servisini hayata geçirmeye odaklandığı, çevrim içi müzik servisinin ise daha uzun vadeli bir plan olduğu söyleniyor. Facebook’un yeni bir çevrim içi müzik servisi kurmak yerine mevcut servislerden birini satın alması da ihtimaller arasında yer alıyor. Menlo Park merkezli şirket daha öncesinde de Instagram ve WhatsApp gibi popüler platformları satın alarak bu tarz alışverişlere yatkın olduğunu göstermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER