Teknoloji

Facebook plak şirketleriyle görüşüyor

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Son zamanlarda ”müzik” teknoloji dünyasının en önemli ilgi alanları arasında yer alıyor. Gelen son haberlere göre, Facebook da ”müzik işine girmek için” büyük plak şirketleriyle görüşüyor. Sosyal paylaşım sitesinin müziğe olan ilgisini Sony, Universal ve Warner Music ile paylaştığı belirtilirken, şirketin ilgisinin hangi boyutta olacağı halen belirsizliğini koruyor. Akla gelen ilk seçenek bir çevrim içi müzik servisi olsa da, kaynaklar Facebook’un henüz ne yapacağına karar vermediğini dile getiriyor.

Facebook’un daha yüksek angajman oranları yakalamak için müzik servisleri konusunu değerlendirdiği iddia ediliyor. Halihazırda ABD’deki Facebook kullanıcılarının platformda günde 40 dakikadan fazla zaman geçirdiği belirtilirken, bağlı bir müzik servisinin bu süreyi çok daha yukarıya çekebileceği düşünülüyor. Kaynaklardan biri, Facebook’un video platformunun da planlarda bir rolü olabileceğini iddia ederken, şirketin daha önce yapılmamış türde bir şey yapmayı istediğinin altı çiziliyor.

Facebook ve plak şirketleri arasındaki görüşmelerin henüz ilk aşamalarda olduğu belirtilirken, hem sosyal paylaşım sitesi hem de plak şirketleri iddialara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Facebook Video’nun hızlı büyümesi, şirketin eğlence sektörünün diğer alanlarına göz kırpmasını da daha anlamlı hâle getiriyor. Şirketin müziğe olan ilgisinin başlangıcı ise oldukça eskiye dayanıyor. Facebook, Spotify’ın ABD pazarına girişine destek olmuş, ayrıca servisine müziği entegre etmek için çeşitli denemelerde bulunmuştu. Facebook’un son denemesinin nasıl bir şekilde gelişeceği şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER