EğlenceTeknoloji

Apple’ın App Store politikalarını eleştirenler arasına Facebook da katıldı

facebook gaming app store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın App Store politikalarını eleştiren şirketlerin sayısı artıyor. Bu koroya teknoloji dünyasının büyük markaları da katılmış durumda. Microsoft’un ardından Facebook da Apple’ın App Store için uyguladığı politikaları açık biçimde eleştirdi.

Facebook bu eleştirilerini çevrimiçi oyun platformu Facebook Gaming’in iOS ve Android uygulamalarını duyururken yaptı. Ancak platformun iOS uygulamasında servisin özünü oluşturan mini oyunları bulmak mümkün olmayacak, uygulamada sadece oyun yayınları izlenebilecek. Bu durumun nedeni ise Apple’ın App Store politikalarından başka bir şey değil.

Facebook’tan yapılan açıklamada, mümkün olan tüm itiraz süreçlerinin yürütüldüğü belirtildi. Uygulamadaki aktivitelerin yüzde 95’inin oyun yayınlarını izlemek olduğunun altını çizen sosyal ağ, buna rağmen platformdaki oyunlar konusunda Apple’ı ikna edemedi.

Facebook’un operasyon şefi Sheryl Sandberg, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Facebook Gaming uygulamasının Apple tarafından onaylanması için oyun oynama özelliğini tamamen kaldırmak zorunda kaldık. Bu da iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına kıyasla daha düşük kapsamlı bir deneyim yaşamasına neden olacak.”

Facebook Gaming’in başındaki isim olan Vivek Sharma ise durumu şu sözlerle değerlendirdi: “Facebook’un ana uygulamasının ve Messenger’ın iOS versiyonlarında bile yıllarca Instant Games’ten vazgeçmek zorunda kaldık. Bu oyun dünyasının ortak acısı. İzlenen politika hem oyuncuları hem geliştiricileri hem de oyun ekosistemindeki inovasyon çabasını etkiliyor.”

Apple, Facebook ve Microsoft tarafından App Store politikalarıyla ilgili olarak yöneltilen eleştirilere henüz cevap vermiş değil. Bu sürecin uzlaşma mı yoksa iplerin kopmasıyla mı biteceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER