Manşetler

Facebook 10. yılını özel ”Anılarını Hatırla” videolarıyla kutluyor

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook bugün 10. doğum gününü kutluyor. Kutlamaya sayıları 1 milyarı aşan kullanıcılarını da dahil etmeyi isteyen sosyal ağ, bu amaç doğrultusunda ”Anılarını Hatırla” olarak adlandırılan özel videolar hazırladı. Söz konusu videolarda kullanıcıların en beğenilen fotoğraf, durum güncellemesi ve önemli gelişmeleri müzik eşliğinde bir araya getiriliyor. Video göze biraz yapmacık gelse de, Facebook’un insanların günlük hayatının bir parçası haline geldiğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

facebook-anilarini-hatirla-040214

Facebook içindeki küçük bir ekip son birkaç ay boyunca söz konusu videoların oluşturulması ve bu videoların paylaşımı için gerekli kaynakların sağlanması için çalıştı. Daha önce yıl sonlarında özel ”Yıla Bakış” sayfaları düzenlense de, Facebook bu sefer videoyu da işin içine dahil ederek geçmişe bakış sevdasını başka bir boyuta taşımış oldu.

”Anılarını Hatırla” videolarının hazırlanmasında Facebook içindeki iki grup önemli bir rol oynadı. Everstore ekibi işin medya depolama kısmıyla ilgilenirken, Moonshot ekibi de olası yüklenmelere karşı rölantideki sunucuların tahsis edilmesini sağladı. Projenin sorumluluğunu üstlenen Nick Kiwatek, Anılarını Hatırla’nın Facebook’un bugüne kadar imza attığı en büyük video projelerinden biri olduğunu ifade etti. Videonun altında yer alan ”Mark ve Facebook ekibi” imzası ise Facebook’un merkezinde halen Mark Zuckerberg’in yer aldığını gösteriyor. Kendileri için hazırlanmış ”Anılarını Hatırla” videosunu görmek isteyen Facebook kullanıcıları ilgili kısmındaki bağlantıya tıklayarak bu isteklerini gerçekleştirebilirler.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER