Teknoloji

Facebook Android için uygulama mağazası geliştiriyor

facebook android

iPhone sahipleri, cihazlarına iTunes App Store üzerinden uygulama indiriyor. Android’de ise bu işlevi büyük ölçüde Google Play Store üstleniyor. Ancak gelecekte bu yöntemleri kullanarak uygulamalarını dağıtmanın kolay olmayacağına inanan Facebook, kendi uygulama mağazasını kurmak için çalışmalar yürütüyor.

Dedikodulara göre, Facebook Google’ın Android uygulama mağazasından uygulama çekme yeteneği konusunda şüphelere sahip. Resmi uygulama mağazası olan Google Play Store’da kontrol tamamen Google’ın elinde olduğu için, küçük bir problemden dolayı uygulamalar mağazadan kaldırılabiliyor.

Bundan dolayı biraz fazla endişelenmişe benzeyen Facebook, uygulamalarını kendi yöntemleriyle potansiyel kullanıcılara ulaştırmak istiyor.

Facebook, Messenger özelliğini ana uygulamasından çıkarıp bağımsız bir uygulamaya dönüştürdüğünde pek çok kişi şirketin bu hamlesinden nefret etmişti. Sosyal paylaşım sitesinin Messenger uygulamasının yüklenmesini zorunlu kılması, bu nefretin temel nedenini oluşturmuştu. Facebook Android uygulamalarını ayrı bir mağaza üzerinden indirmek de kullanıcılarda benzer duyguların uyanmasına yol açabilir.

Her şeye rağmen, Facebook’un Android için ayrı bir uygulama mağazası oluşturma isteğinin arkasında Google korkusundan daha büyük bir neden var gibi gözüküyor. Google’ın geçmişinde sebepsiz yere rakiplerinin uygulamalarını Play Store’dan kaldırmak gibi bir eylem bulunmuyor. Dolayısıyla Facebook’un çalışmalarının arkasında daha büyük başka bir motivasyonun olması da muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER