Teknoloji

Facebook Android uygulaması için koyu renk modunun çıkışı yaklaşıyor

facebook konum android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’la bağlantılı platformlar, bir süredir mobil uygulamalarında kullanıcılarına koyu renk modu desteği sunuyor. İlk olarak Facebook Messenger’ın açtığı bu yoldan daha sonra sırasıyla Instagram ve WhatsApp ilerlemişti. Ancak Facebook’un ana mobil uygulamasında hâlâ beklenen bu destek sunulmuş değil. Şimdilik sadece Facebook Lite üzerinde yararlanılabilen bu imkan, yakında Facebook Android uygulamasında da kullanıcılarla buluşacak gibi görünüyor.

Sosyal ağın ana Android uygulamasına ait ekran görüntüleri, koyu renk modunun neredeyse kullanıma hazır hâle geldiğini gösteriyor. Koyu renk modunun gelişiyle birlikte özellikle OLED ekranlı telefonlarda kullanıcılara daha üst seviye bir görsel deneyim ve belli ölçüde pil tasarrufu imkanı sağlanıyor.

Sızan ekran görüntülere bakıldığında koyu renk modunda ağırlıkla koyu gri ve biraz da açık gri tonlarının kullanıldığı görülüyor. Gerçek siyah tonlarının ise oldukça az olduğu göze çarpıyor. Daha önce yapılan araştırmalar, gerçek siyah yerine koyu gri tonların kullanımının OLED ekranlı telefonlarda enerji tasarrufu için yeterli olduğunu göstermişti.

Facebook’un Android uygulaması için planladığı yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. “Facebook’ta Geçirdiğin Süre” bölümünün de tasarımının değişeceği görülüyor. Buna ek olarak, güncellemeyle uygulamaya bir koronavirüs verisi takip aracının da ekleneceği anlaşılıyor.

Facebook Android uygulamasındaki yeniliklerin ne zaman kullanıma açılacağı henüz bilinmiyor. Ekran görüntülerinin ortaya çıkışı, fazla beklemek gerekmeyeceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER