Teknoloji

Facebook Android üzerinde daha az görüşme ve SMS verisi toplayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook androidFacebook Android üzerinde kullanıcıların görüşme kayıtlarını ve SMS verilerini topladığını geçtiğimiz ay doğrulamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, isteğe bağlı olarak izin verilebilen bir özelliği kullanarak Android cihazlarda kişilere, SMS verilerine ve görüşme geçmişlerine eriştiğini ve böylelikle kullanıcılarına daha iyi arkadaş tavsiyeleri sunduğunu açıklamıştı.

Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinin ardından alarma geçen pek çok Facebook kullanıcısı, verilerini indirmeye başlamış ve SMS ile görüşme kayıtlarının ne kadarının sosyal ağ tarafından toplandığını görmeye çalışmıştı.

Gelen tepkiler üzerine bu özelliği incelemeye alan Facebook, çeşitli değişiklikler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin teknoloji şefi Mike Schroepfer, özelliği yeniden gözden geçirdiklerini ve mesajların içeriğinin Facebook tarafından görüntülenemediğini doğruladıklarını belirtti. Schroepfer, bir yıldan eski kayıtları sileceklerini de dile getirdi. Facebook’un eski kayıtları neden sildiği bilinmese de, şirketin bu özelliği kullanan hesaplardaki veri miktarını aşağıya çekmek istediği anlaşılıyor.

Schroepfer, istemcinin gelecekte sunuculara sadece bu özelliğin ihtiyaç duyduğu bilgileri yükleyeceğini belirtti. Bu da, görüşme zamanı gibi daha ölçekli verilerin Facebook tarafından toplanmayacağı anlamına geliyor. Sosyal ağın üç yıl boyunca ihtiyaç duyduğu topladığı bilgilerin önemli kısmına ihtiyaç duymadığını düşününce bu değişikliğin önemi biraz daha iyi anlaşılıyor. Apple iOS’te uygulamaların arama geçmişi ve SMS verilerine ulaşmasını engellediği için söz konusu durumdan sadece Facebook Android uygulamasının kullanıcıları etkilenmişti.

İLGİLİ HABERLER