Manşetler

Facebook 360 derece videolar haber kaynağı içinde gösteriliyor

facebook-360-video-240915

Facebook bir süredir 360 derece video gösterimi ve üretimine dair planlarının ipuçlarını veriyordu. Bilmediğimiz tek önemli ayrıntı bu tarz videoların ne zaman çıkacağıydı. Neyse ki Facebook nihayet 360 derece videoların Haber Kaynağı içinde görüntülenmeye başlanacağını duyurdu.

360 derece video yapımı için özel kamera setlerine ihtiyaç var. Video çekimi sırasında aynı anda sahnenin 360 derecelik açısını kaydetmek gerekiyor. Videoları izleyen kişiler açıyı değiştirdiklerinde videoyu sanki o açıdan bakıyormuş gibi, farklı şekilde görebiliyor.

Açıyı değiştirmek için, bilgisayardan izleyen kullanıcının videoyu bir imleç etrafında sürüklemesi, mobil cihaz üzerinden izleyenlerin ise parmaklarını sürüklemesi yeterli oluyor. Facebook’un 360 derece videolarının en ilgi çekici yanlarından bir tanesi de kullanıcılara videonun mobil cihazdaki görüntüleme açısını telefonu tutup kendi ekseni etrafında çevirmek olacak, böylelikle videodaki perspektif de değişecek.

Facebook’ta 360 derece video paylaşımında bulunan ilk iş ortakları arasında Star Wars, Discovery, GoPro, LeBron James & Uninterrupted, Saturday Night Live ve VICE bulunuyor. Facebook, 360 derece video özelliğinin gösterimini birkaç ay içinde çıkacak Star Wars: Force Awakens (Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor) filminin 360 derecelik deneyimiyle gerçekleştiriyor.

360 derece Facebook videoları Android cihazlardan izlenebiliyor. Önümüzdeki aylarda iOS’e de getirilmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER