Teknoloji

Evernote Pebble’ı ve Mac versiyonu haricinde Skitch’i kapatıyor

evernote-logo-200115

Evernote, yazılım konusunda sunduğu imkanların sayısında indirime gidiyor. Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki yılın başlarından itibaren Pebble akıllı saat uygulamasının kapatılacağı belirtildi. Alınan kapatma kararları ise bununla sınırlı kalmadı. Şirket, Skitch’in Mac versiyonu dışındaki tüm uygulamalarını ve Clearly web eklentisini de sonlandırıyor.

Alınan kararları bir blog yazısıyla duyuran Evernote’un masaüstü uygulamalarından sorumlu başkan yardımcısı Jack Hirsch, Clearly ve Skitch’teki özelliklerin büyük kısmının Evernote’un çoğu versiyonunda ve Web Clippper’da bulunduğunu dile getirdi. Kararın Clearly ve Skitch kullanıcılarını üzebileceğinin farkında olduklarını belirten Hirsch, bu kararların kolay alınmadığının altına çizdi. Hirsch, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda servislerini geliştirmeyi sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Söz konusu uygulamaların güncellemeleri bugün itibarıyla sonlandırılırken, 22 Ocaktan itibaren bu uygulamaları indirmek mümkün olmayacak. Şirket uygulamaların çalışmaya devam edeceğini belirtse de, bu uygulamalar için herhangi bir destek sunmayacak. Skitch OS X uygulamasının gelişim ve destek süreçleri ise aktif biçimde devam edecek. Şirketten yapılan açıklamada, OS X uygulamasının en popüler Skitch versiyonu olduğu da belirtildi. Diğer platformlardaki kullanıcılar ise Skitch’in özelliklerinin büyük kısmına Evernote uygulaması üzerinden erişebilecek.

Clearly tarafından sunulan “makale sadeleştirme” özelliği ise Web Clipper’ın içine entegre edildi. Evernote’un Pebble uygulamasını kullananlar ise “Powernoter” adını taşıyan başka bir uygulamaya yönlendirilecek. Şirket, ana odak noktalarına daha iyi konsantre olabilme amacıyla aldığı bu kararın öncesinde bazı çalışanlarıyla yollarını ayırmış, aynı zamanda CEO değişikliği gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER