Teknoloji

Essential Phone Android Q güncellemesini de alacak

essential phone android 10 nothing

Essential yeni akıllı telefon çalışmalarını askıya alsa da, şirket orijinal modeli desteklemeyi sürdürüyor. Essential Phone sahipleri, Android 9 Pie güncellemesine Google Pixel kullanıcılarıyla aynı anda erişmişti.

En yeni Android sürümünün dağıtımı konusunda hızlı davranarak müşterilerini sevindiren Essential, Reddit üzerinden düzenli olarak müşteri ve takipçilerinden gelen soruları yanıtlamayı da sürdürüyor. Bu soru-cevap seanslarının sonuncusuna şirketin teknoloji şefi, yazılım program müdürü ve kalite mühendisi katıldı.

Soru-cevap seansında ortaya çıkan en dikkat çekici bilgi ise Essential Phone’un Android Q güncellemesini de alacağının duyurulması oldu. Böylelikle kullanıcılarına şimdiden müjde veren Essential, Android Q sonrasındaki sürümlerin destek kapsamında olmayacağı bilgisini de paylaştı. Şirket güvenlik yamalarının ise Android Q sonrasında da dağıtılacağını belirtti.

Essential, haziran ayında duyurduğu Audio Adapter HD isimli aksesuarının da yakında ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) sertifika alacağını açıkladı. Şirket sertifika sürecinin tamamlanmasının ardından fiyat ve çıkış tarihi bilgilerinin paylaşılacağını belirtti. Kulaklık jakı ve MQA destekli DAC’ı bir arada sunan Audio Adapter HD’nin en iyi mobil ses deneyimlerinden birini yaşatacağı belirtildi.

Essential Phone kullanıcıları tarafından talep edilen özelliklerden biri olan panorama modu, akıllı telefona eklenmeyecek. Android 9 Pie güncellemesi ile çıkartılan çentik ayarları ise ekim ayında yayınlanacak Android güvenlik güncellemesiyle geri dönecek.

İLGİLİ HABERLER