Teknoloji

Essential Phone için manyetik 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü

essential phone audio adapter hd

essential phone audio adapter hd

Essential Phone yaklaşık bir yıl önce yurt dışında satışa sunulduğundan bu yeni ilk kez yeni bir eklenti modülü kazanıyor. Bu da 3.5 mm kulaklık jak aygıtı oluyor. Essential, geçtiğimiz eylül ayında bu aksesuar üzerinde çalıştığını belli etmişti.

Bu yeni eklenti aygıtı Audio Adapter HD adını taşıyor ve Essential’ın müziğe odaklanma politikasının bir parçasını oluşturuyor. Telefondaki 3.5 mm. kulaklık jakının yokluğunu kapatan bu aksesuarı yüksek çözünürlüklü ESS Sabre DAC ses desteğini ve ses cihazlarının meraklısı olanların ilgisini çekecek seviyede bir amplifikatörü barındırıyor. Makineden geçirilmiş titanyum yapısı da ürüne ek sağlamlık katıyor. Essential, bu aksesuar sayesinde kullanıcıların bir yandan müzik dinlerken bir yandan da telefonlarını şarj edebileceklerini söylüyor.

Essential Phone’daki bir başka yenilik ise Tidal’ın Master Quality Authenticated (MQA) kayıpsız ses formatındaki parçalarını desteklemesi oluyor. Müzik servisiyle yapılan anlaşma kapsamında, Essential sahipleri MQA parçalarını dinleyebilecekler. Tidal da Essential Phone sahiplerine Hi-Fi servisini üç ay boyunca ücretsiz olarak deneme, daha yüksek çözünürlüklü sesin tadına varma imkanı sağlıyor.

Manyetik eklenti sistemi Essential Phone’un 2017’nin ortalarında gerçekleşen duyurusunda dikkat çekilen önemli ayrıntılardan bir tanesiydi. Telefonun çıktığı zaman çıkarılan 360 derece kamera eklentisinden bu yana herhangi bir yeni aksesuar görmemiştik. Aslında 360 derece kamerayla birlikte bir de şarjlı yerleştirme istasyonu çıkarılmıştı, ancak o da henüz piyasaya sunulmadı.

Audio Adapter HD aygıtının ne kadara satılacağı belirtilmedi. Ancak Essential bu ürünü yaz ayları içinde satışa sunacağının sözünü verdi. Essential’ın ikinci telefonunu iptal ettiği ve kendisini satmak için müşteri arayışına çıktığına dair söylentilerin çıktığı bir ortamda, yeni bir donanımın çıkması epey şaşırtıcı oldu.

İlgili Video

İLGİLİ HABERLER