Teknoloji

Essential Phone Android güncellemelerini iki yıl boyunca alacak

essential phoneEssential Phone’un piyasaya çıkış zamanı nihayet geldi. Essential şirketinin kurucusu Andy Rubin, yayınladığı bir blog yazısıyla müşterileri, yepyeni ve henüz kendisini kanıtlamamış bir elektronik cihaz şirketinin markasını taşıyan telefonu satın alma konusunda rahatlatmaya çalıştı.

Rubin, Essential’ın prensiplerinde ve taahhütlerinden bahsetti. Bunların arasında 700 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan telefonun iki yıl boyunca Android yazılım güncellemelerini alacağının taahhüdü bulunuyor. Buna ek olarak üç yıl boyunca güvenlik güncellemelerini de alacak. Böylelikle Google’ın Pixel için sunduğu garantiye eşdeğer bir yazılım ve güvenlik garantisi sunulmuş oluyor.

Bununla birlikte Rubin, yeni bir Android sürümü yayınlandığında, bunun ne kadar hızlı şekilde Essential telefonuna ulaştırılacağı konusunda bir ipucu vermiyor.

Ayrıca Essential Phone sahipleri, her birkaç ayda bir yeni kablosuz aksesuarların çıktığını görecekler. Bunlardan ilki, telefonla birlikte duyurulan 360 derece kamera oluyor. Bunun yanı sıra bir de yerleştirme istasyonu mevcut.

Rubin, Essential’da on binlerce çalışana sahip olup akıllı telefonlar geliştiren ve bunları dünyanın dört bir yanında satışa sunan endüstri devleriyle rekabet ettiklerini yazıyor. Rakiplerinin ölçek konusunda önemli bir avantaja sahip olduğunu, ancak bir şirketin belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra müşteriyi ön planda tutan bir deneyim oluşturma arzusunu kârlılık ve kurumsal amaçlar gibi diğer unsurların arkasına ittiğini bildiklerini de sözlerine ekliyor.

Rubin’in blog yazısında Essential Phone’un titanyum ve seramik olarak seçilen malzemelerine, herhangi bir yerinde logo veya markanın yer almadığı sade tasarımına, 128 GB depolama alanı gibi özellikleriyle geleceğe yönelik uyumluluğuna değiniyor. Bunların müşterileri ürüne yatırım yapma konusunda teşvik edici nitelikte olduğunu söyledi. Ayrıca rakiplere de göndermede bulunmayı ihmal etmiyor.

Bir noktada Samsung’a göndermede bulunan Rubin, müşterilerin bu şirketin bir telefonunu, televizyonunu veya buzdolabını basitlik vaadi nedeniyle aldığını, ancak bunun çoğu zaman bir sadakate zorlama yöntemi olduğunu dile getiriyor.

Apple’ın sadece iPhone’a özel uygulamaları da nasibini aldı. Rubin, WhatsApp’tan WeChat’e, geniş yelpazede mobil ve masaüstü cihazda çalışan birçok alternatif varken neden FaceTime ile konuşmaya bağlı kalındığını sorguluyor.

Rubin, Essential Phone’un bugün itibarıyla Essential’ın web sitesinden, Sprint mağazalarından ve Best Buy’dan alınabildiğini söylüyor. Görünüşe göre, telefonun çıkışı yavaş yavaş gerçekleşecek, kademeli olarak yayılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER