Teknoloji

Eski sisteme göre Android 11 bu tatlı adıyla birlikte çıkacaktı

Android 11 ile birlikte video çekimleri birkaç dosyaya bölünmeyecek

Android 11 final sürümünün çıkışı yakınken bu yeni versiyonun hangi kod adına sahip olduğuna dair yeni bir işaret var. Android’in mühendislikten sorumlu müdür yardımcısı Dave Burke, All About Android sitesine verdiği röportajda yeni sürümün içeride “Red Velvet Cake” adıyla anıldığını kaydetti.

Google’ın Android sürümlerini alfabetik sıraya bağlı kalarak tatlılarla adlandırması yıllar süren bir gelenek ve ilk olarak 2009 yılında Android 1.5 Cupcake ile birlikte başlamıştı. Ancak geçen yıl Android Q’yu bir pasta veya tatlıyla adlandırmak yerine, Google tatlı adlandırmasını tamamen kaldırmayı ve sadece numaralarla nitelendirmeyi uygun görmüştü. Android 10 ile başlayan bu eğilim sonbaharda çıkacak Android 11 ile birlikte devam ediyor.

Aslında Google, kamuoyu önünde Android sürümlerini adlandırmayı sadece numaralarla yapmaya başlamış olsa da, tatlı isimlerine dayanan alfabetik adlandırmayı içeride Android sürümlerini kodlamak için hâlâ kullanmayı sürdürüyor. Örneğin, Android Q sürümü içeride “Quince Tart” olarak adlandırılıyormuş. Eğer Google tatlı isimlerini kullanmaya devam etseymiş, “Queen Cake” adıyla çıkma ihtimali de yüksekmiş.

Red Velvet Cake adı en azından Google içinde Android versiyonlarını tatlılarla adlandırma geleneğinin sürdüğünü gösteriyor. Eğer eski sistem devam etseydi, gelecek sürüm için Android R nitelendirmesinin de daha sık kullanıldığını görebilirdik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER