Teknoloji

Eski Apple tasarımcısından Apple Watch’un 5. yılı şerefine paylaşımlar

Apple’da 1995 ile 2016 yılları arasında donanım tasarımı lideri olarak çalışmış olan Imran Chaudhri, Apple Watch’un beşinci yıl dönümünde akıllı saatle ilgili bazı detayları paylaştı.

Chaudhri artık Apple’da çalışmasa da, paylaştığı fotoğraflarda Watch ekibi lansman gününde görülüyor. Aynı zamanda ana ekran için yaptığı orijinal çizimin bir kopyasını da paylaştı. Tweetinde de “Dairesel simgenin şekli, başlangıçta ‘dock’ dediğim şeyin ortasında yaşayan saat tarafından yönlendirildi.”

Ayrıca Watch’un Digital Touch özelliğinin başlangıçta ET adını taşıdığını da söyledi. ET, elektronik dokunuş teriminin İngilizcesinin kısaltması. Bu özellik duygusal bağlantının yeni bir biçimi olarak tanımlanmıştı.

Buna ek olarak, ilk Apple Watch’un açık bir şekilde altıncı nesil iPod nano’nun bir bilek kayışına takılmış hâlinden yola çıkılarak geliştirildiği anlaşılıyor. Chaudhri, iOS 5’ten sonra bu proje üzerinde çalışmaya başladığını ve Steve Jobs’un bunu hiçbir zaman görmediğini de kaydetti.

Kayışlar hakkında konuşmuşken, eski Apple tasarımcısı, “loop” saat kayışına ait mekanizmanın Apollo astronotları tarafından takılan Velcro speedmaster kayışlarını temel aldığını da söyledi. Son olarak saatin solar saat kadranını geliştirirken Müslümanların Ramazan ayında güneşin konumunu kolaylıkla takip etmelerine yardımcı olmayı dikkate aldığını, aynı zamanda herkese gökyüzündeki güneşin pozisyonunu takip etmek için kolay bir yol sunmayı da düşündüğünü söyledi.

İlk Apple Watch modeli bundan beş yıl önce, 24 Nisan tarihinde yurt dışında satışa sunulmuştu. Bu akıllı saat Tim Cook şirketin başına geçtikten sonra çıkan ilk yeni ürün serisi niteliğini de taşıyordu. Apple Watch’un ilk versiyonu 2015 yazında Türkiye’de de satışa çıkmıştı. Apple’ın takip eden yıllarda her yıl yeni bir Watch modeli çıkardığını gördük. Son olarak da geçen yılın sonbaharında Apple Watch Series 5 modeli tanıtılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER