Teknoloji

Eric Schmidt Kuzey Kore’de

Google Başkanı Eric Schmidt’in Kuzey Kore’ye gideceği haberleri geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş, haberin gezide Schmidt’e eşlik eden Eski New Mexico Valisi Bill Richardson tarafından doğrulanması gecikmemişti. Beklenen seyahat nihayet başladı ve ikili dünyanın en izole ülkesi olarak adlandırılan Kuzey Kore’ye ulaştı. İnsani amaçlarla gerçekleştirilen geziye basın mensupları kabul edilmedi.

Dört gün gibi kısa bir sürede organize edilen geziye Schmidt’in dahil edilmesini sağlayansa sosyal medyadaki etkisi ve Kuzey Kore’nin ekonomik konularına olan ilgisi olmuştu. Schmidt ve Richardson’un gezi esnasında kasım ayında tutuklanan turist Kenneth Bae’nin serbest bırakılması için görüşmelerde bulunacakları da söylentiler arasında. İnsani bir amaca hizmet etmesine rağmen gezi özellikle ABD tarafından pek hoş karşılanmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasında yaşanan gerilimden ötürü gezinin zamanlamasını eleştirdi.

Schmidt’e gezide eşlik eden Bill Richardson daha önce de Kuzey Kore’yi defalarca ziyaret etmiş bir isim. İkiliye gezide Richardson’un danışmanı Dr. KA Namkung ve Google Fikirler Direktörü Jarred Cohen de eşlik ediyor. Richardson, 10 Ocakta Pekin Havalimanı’nda düzenleyeceği basın toplantısıyla geziye ilişkin bilgileri basın mensuplarıyla paylaşacak.

İlgili >> PCMag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER