Google Başkanı Eric Schmidt’in Kuzey Kore’ye gideceği haberleri geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş, haberin gezide Schmidt’e eşlik eden Eski New Mexico Valisi Bill Richardson tarafından doğrulanması gecikmemişti. Beklenen seyahat nihayet başladı ve ikili dünyanın en izole ülkesi olarak adlandırılan Kuzey Kore’ye ulaştı. İnsani amaçlarla gerçekleştirilen geziye basın mensupları kabul edilmedi.

Dört gün gibi kısa bir sürede organize edilen geziye Schmidt’in dahil edilmesini sağlayansa sosyal medyadaki etkisi ve Kuzey Kore’nin ekonomik konularına olan ilgisi olmuştu. Schmidt ve Richardson’un gezi esnasında kasım ayında tutuklanan turist Kenneth Bae’nin serbest bırakılması için görüşmelerde bulunacakları da söylentiler arasında. İnsani bir amaca hizmet etmesine rağmen gezi özellikle ABD tarafından pek hoş karşılanmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasında yaşanan gerilimden ötürü gezinin zamanlamasını eleştirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google aramada bir adımı daha yapay zekaya teslim ediyor

Google Arama artık uçuş fiyatlarını takip edip otel ayırtıyor

100’den fazla teknoloji devi yapay zeka saldırıları için alarm verdi

Google, Gemini 3.5 Transcribe ile konuşmadaki gereksiz sesleri siliyor

Google Gemini’ı hukuk bürolarına taşıdı, işte yapabildikleri
Schmidt’e gezide eşlik eden Bill Richardson daha önce de Kuzey Kore’yi defalarca ziyaret etmiş bir isim. İkiliye gezide Richardson’un danışmanı Dr. KA Namkung ve Google Fikirler Direktörü Jarred Cohen de eşlik ediyor. Richardson, 10 Ocakta Pekin Havalimanı’nda düzenleyeceği basın toplantısıyla geziye ilişkin bilgileri basın mensuplarıyla paylaşacak.
İlgili >> PCMag
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


