Teknoloji

Epic Games çevrimiçi müzik platformu Bandcamp’i satın alıyor

epic games bandcamp

Epic Games, içerik oluşturucularının dostu olarak tanımlanabilecek şirketleri satın almaya devam ediyor. Fortnite’ın geliştiricisinin bu motivasyon çerçevesinde bünyesine katacağını açıkladığı en yeni şirket, çevrimiçi müzik platformu Bandcamp oldu.

İki şirketten yapılan açıklamada, bu satın almanın Epic’e “adil ve açık platformlar” üstüne kurulu bir “içerik yaratıcısı pazar ekosistemi” kurmakta yardımcı olacağı belirtildi. Bandcamp yeni dönemde de kendi mağazasıyla hizmet vermeye devam edecek ve operasyonu kurucularından Ethan Diamond tarafından yürütülecek.

Epic’in Bandcamp için ne kadar ödeyeceği veya satın alma sürecinin ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgi verilmedi. Ethan Diamond, Bandcamp’in yıllar içinde büyüdüğünü ve müzisyenlere yaptığı toplam ödemenin 1 milyar dolara yaklaştığını açıkladı.

Epic Games daha önce de kreatif odaklı platformları satın almıştı. Bu platformlar arasında ArtStation, CubicMotion ve Sketchfab de bulunuyor. Bir oyun şirketinin bir müzik platformunu satın alması sıra dışı görünse de, Epic’in çok boyutlu bir şirkete dönüşme yolculuğuna ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER