EğlenceTeknoloji

Epic cuma günü çıkan Epic-Apple mahkeme kararına itiraz etti

Apple ve Epic arasındaki Fortnite savaşında tüm geliştiricileri ilgilendiren gelişme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Epic Games, Apple’a karşı açtığı davada geçtiğimiz cuma günü çıkan karara itiraz ederek, daha yüksek bir mahkemeye davayı yeniden incelemesi ve hakimin kararını bozması talebinde bulundu.

Temyiz başvurusu belgesinde, “Epic Games, Inc.’nin 10 Eylül 2021’de verilen nihai karar için Amerika Birleşik Devletleri Dokuzuncu Daire Temyiz Mahkemesi’ne temyiz başvurusunda bulunduğuna dair bildirimde bulunulmuştur.” deniyor. Epic’in temyiz başvurusunun yasal dayanağı hakkında çok az ayrıntı verildi, ancak mahkeme tarafından reddedilen federal antitröst iddiaları üzerinde baskı yapmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.

Duruşmalarda Epic, geliştiricilerin oyun içi satın alımlar için ödeme sistemini kullanmasını gerektirdiğinden dolayı Apple’ın bir tekele sahip olduğunu savunmuştu. Ancak Yargıç Yvonne Gonzalez Rogers cuma günü, Epic’in uygulama içi satın alma sistemiyle ilgili kuralları ihlal ettiği için Apple’a tazminat ödemesi gerektiğine dair hüküm verirken, Apple’ın müşterileri alternatif ödeme sistemlerine yönlendirme konusundaki en kısıtlayıcı kurallarını ortadan kaldıracak bir karar verdi.

En önemlisi, yargıç Epic’in Apple’ın mobil oyun pazarında bir tekel olduğuna dair iddialarını kanıtlayamadığını tespit etmişti. Bununla birlikte Yargıç Rogers, “Kanıtlar, Apple’ın hatırı sayılır pazar payıyla önemli bir pazar gücünün veya tekel gücünün yakınında olduğunu gösteriyor.” diye yazdı, ancak antitröst iddialarının kısmen başarısız olduğunu söyledi, çünkü Epic bu noktaya odaklanmamıştı. Epic, temyiz başvurusuyla birlikte yargıcın karar metninde işaret ettiği noktalara odaklanması söz konusu olabilir.

İLGİLİ HABERLER