Teknoloji

Energizer 18000 mAh pilli, açılır kameralı, katlanabilir ekranlı telefonlar gösterecek

energizer

Energizer bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde 26 yeni model göstermeyi planlıyor. Bunların arasında açılır kameralılardan 18000 mAh kapasiteli pile veya katlanabilir ekrana sahip olana kadar farklı modeller olacak. Bu özelliklerin her birinin farklı telefonlarda olacağını söylememiz gerekiyor.

9to5Google’a göre, tüm bu telefonlar Power Max, Ultimate, Energy ve Hardcase olmak üzere dört farklı serinin parçaları olacak. 26 yeni modeln büyük kısmı Energy ve Hardcase serileri altında olan temel özelliklere sahip basit telefonlar olacak.

Power Max serisinde ise 18000 mAh kapasiteli pile sahip model yer alacak. Bu kapasiteyle söz konusu telefon en yüksek kapasiteli pile sahip telefon olacak. Bu alanda rekor yine bir Energizer telefonu olan, 16000 mAh kapasiteli Power Max P16K Pro‘ya ait. Ultimate serisi altındaki telefonlarda da açılır kamera ve su damlası çentikli ekranlar bulunacak.

Tüm bu telefonların teknik özellikleri tam olarak bilinmese de, Ultimate serisi telefonların daha üst sınıf modeller olacağını anlıyoruz. GSM Arena‘nın haberine göre, Energizer Ultimate U620S Pop ve U630S Pop sırasıyla MediaTek Helio P70 ve P22 yonga setleriyle çalışacak. Her ikisinde de ikişer adet, motorlu, açılır kameralar bulunuyor. Bunların çözünürlükleri 16 megapiksel ve 2 megapiksel olarak veriliyor. U620S Pop’un arkasında 16 MP, 5 MP ve 2 MP kamera bulunuyor. Ayrıca bu model 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip. Ayrıca temmuz ayında satışa sunulacak. U630S Pop ise 4 GB RAM ve 64 GB hafızaya sahip olacak, haziran ayında çıkacak.

18000 mAh kapasiteli pil barındıran veya katlanabilir ekranlı modellere ait fotoğraflar henüz ortaya çıkmadı. Ancak katlanabilir akıllı telefon muhtemelen Royole’un Flexpai modeli gibi kalın ve hantal bir cihaz olacaktır.

Energizer markalı telefonlar Avenir Telecom adlı Fransız şirket tarafından üretiliyor. Bu şirket Energizer marka lisansı altında senelerdir düşük profilli cihazlar üretiyor. Eğer Avenir gibi pek fazla tanınmayan bir marka bile kenardan kenara ekranlı ve açılır kameralı tasarımlar geliştirebiliyorsa bu, akıllı telefonda inovasyonun neresinde olduğumuz konusunda açık bir gösterge sayılabilir.

Energizer’ın telefonları 25 Şubat’ta başlayacak MWC’de görücüye çıkacak. Biz de yakından inceleme fırsatı bulacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER