Teknoloji

Energizer Power Max P16K Pro Ön İnceleme

energizer power max p16k proEnergizer markalı telefonlar üreten Avenir Telecom, Mobil Dünya Kongresi’nde 16000 mAh kapasiteli pile sahip olan Android telefonu Energizer Power Max P16K Pro‘yu tanıtmıştı. MWC 2018’de bu telefonu görme fırsatı elde ettik.

Öncelikle Power Max P16K Pro’nun teknik özelliklerine bakalım. 16000 mAh kapasiteli pile sahip olan bu telefonda 5.99 inç, 18:9, Full HD ekran yer alıyor. MediaTek Helio P23 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kart yuvası desteği, 16 ve 13 MP arka, 13 ve 5 MP ön kamera, USB-C üzerinden hızlı şarj da önde gelen diğer donanım özellikleri olarak sıralanıyor. Android 8.0 Oreo ile yüklü geliyor.

6 inç, 18:9 görüntü oranlı ekran, bir de ince ekran çerçevesiyle geliyorsa, bu durum büyük ekranın yüzey alanı bakımından çok büyük avantaj olmadığını gösteriyor. Öyleyse, 16000 mAh kapasiteli pilin epey kalın bir gövdede sunulması gerektiğini düşünürüz. Energizer’ın çok yüksek kapasiteli Android telefonunu görmeden önce böyle düşünüyorduk, ancak tahmin ettiğimizden çok daha ince gövdeye sahip bir telefonla karşılaştık. Bir iPhone X ile karşılaştırıldığında, kalınlık o telefondan 1.5-2 kat arası daha fazla. Ancak iPhone X’un da ince bir telefon olduğunu unutmayalım.

Energizer’ın standında sergilenen Power Max P16K Pro, konsept niteliğinde, yani çalışmayan maket bir ürün. Sadece kullanıcılara bu telefonun nasıl bir gövdeye sahip olduğu konusunda fikir vermek için bu telefon gösteriliyor gibi görünüyor.

P16K Pro kaba bir telefon. Buna rağmen Energizer mümkün olduğu kadar şık bir telefon yapmaya çalışmış. Sağlam gövdesiyle dışarıda kullanıma uygun olan telefonun arkasında, kameranın altında parmak izi okuyucusu da bulunuyor. Arka cam yüzeyin parmak izi ve kiri tutma konusunda fazlasıyla cömert davrandığını belirtmemiz gerekiyor.

16000 mAh kapasiteli pil ne kadar süre boyunca çalışma imkanı sağlıyor? Pili ne kadar sürede şarj oluyor? Bu sorular şu an için bilinmezliğini koruyor. Öğrendiğimiz tek şey; 16000 mAh kapasiteli pile sahip bir telefonun çok kalın olması gerekmiyormuş.

İLGİLİ HABERLER