DosyaManşetler

En iyi şifre yöneticisi programları 2019: Şifre unutmaya son verin

en iyi şifre yöneticisi 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternette kendinizi korumanızın en iyi yollarından bir tanesi de abone olduğunuz ya da kayıt yaptırdığınız her bir web sitesi ya da servis için eşsiz bir şifre oluşturmaktır. Bu durumda hepsini aklınızda tutmakta zorlanabilirsiniz, ancak düzgün bir şifre yöneticisi kullandığınız takdirde endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Ancak hangi şifre yöneticisi programı seçmeniz gerekiyor?

Etrafta birçok iyi seçenek olmasına rağmen, bu dosya yazısında en iyi olarak nitelendirilen şifre yöneticilerinin bir listesini veriyoruz. Her biri şifrelerinizi depolamakta iyi iş çıkarıyor, ancak bunun yanı sıra web tabanlı şifrelerin cihazlar arasında eşzamanlanması ve tek bir tıklatmayla değiştirilebilmesi gibi gelişmiş özelliklerin desteklenip desteklenmediğine de bakıyoruz. Aynı zamanda favori web sitelerine otomatik kullanıcı girişine izin verme ya da verilerinizin her taraftan güvenliğinin iyileştirilmesini garanti altına alma gibi özellikler de en iyiyi belirlemekte önem taşıyor.

İşte 2019 yılının en iyi şifre yöneticisi programları:

Last Pass (Windows, Mac, Linux, Chrome)

lastpass şifre yöneticisi
LastPass

LastPass harika bir şifre yöneticisi olarak nitelendirilebilir. Eğer ücretli özellikleri eksiksiz biçimde almak sizin için önemli değilse, istediğiniz süre boyunca ücretsiz yararlanabilirsiniz. Ana şifreyi belirledikten sonra LastPass, kullanıcı adı ve şifreden oluşan tüm kayıtlı giriş bilgilerinizi Firefox, Chrome, Edge, Opera ve Safari’den içe aktarıyor.

Daha sonra güvenlik amacıyla aktardığı tüm bilgileri bilgisayarınızdan kaldırıyor. Size sadece süper güvenli ana şifreyi akılda tutmak kalıyor. LastPass’in sunduğu diğer ücretsiz özelliklerin arasında iki faktörlü kimlik doğrulama, ücretsiz kredi izleme, çoklu kimlikler ve hatta alışveriş deneyimini hızlandıran otomatik tamamlama özelliği bulunuyor.

Ayrıca LastPass, şifrelenmiş bilgilerinizi bulut sunucularında saklıyor. Yani, LastPass’i kişisel PC’niz dışındaki bilgisayarlarda da güvenle kullanabilirsiniz. Üstelik şifrelerinizi aile üyeleriyle de kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda eşsiz şifreler oluşturmayı sağlayan bir şifre oluşturucusu ile birlikte geliyor.

Eğer ücretli paketi tercih ederseniz, o zaman ek kimlik doğrulama seçeneklerine sahip oluyorsunuz. Üst düzey teknik destek ve bilgileri masaüstü ve mobil cihazlar arasında eşzamanlama imkanı da sunuluyor.

LastPass, özellikleri ve kullanıcı arayüzüyle favori programlardan bir tanesi olsa da, geçmişte bu servisin yaşadığı birtakım güvenlik hassasiyetleri biliniyor. Ne var ki, LastPass bunları tamir etmek için gerekli adımları atıyor, aynı zamanda düzenli güncellemeler de çıkarıyor.

LASTPASS İNDİR (Ücretsiz)

Dashlane (Windows, Mac, iOS, Android)

dashlane şifre yöneticisi
Dashlane

Dashlane sezgisel ve basit bir şifre yöneticisi. İki faktörlü kimlik doğrulama ve sadece birkaç tıklamayla birçok sitede kullanılan farklı şifreleri değiştirme yeteneği bulunuyor. Dashlane’in bellekte kapladığı alanın her güncellemeyle birlikte küçülmesi önemli artılardan bir tanesi oluyor. Ayrıca çok önemli notları güvenli biçimde depolaması ve şifrelenmiş şifreleri hesabınızla ilgili bir sorun olduğunda acil durum kişileriyle paylaşması da dikkate değer.

Yazılım şifrelerinizi şifreli bir kasa içinde bilgisayarınızda da tutmaya olanak sağlıyor. Ya da tüm bunları cihazlarınız arasında otomatik olarak eşzamanlıyor. Dijital cüzdanı farklı çevrimiçi mağazalardan alışveriş yapmayı ve bunların takibini daha kolay hâle getiriyor.

Yazılımı gerekli olduğu takdirde faturalarınızı kolaylıkla taramak için de kullanabilirsiniz. Eğer hesabınızın bulunduğu bir sitenin korsan saldırısına uğranması gibi şanssız bir durumla karşılaşırsanız, uygulamayı şifrenizi otomatik olarak sıfırlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Üstelik bunu uygulamanın kullanıcı arayüzünden ayrılmadan yapabiliyorsunuz. Kurumsal versiyonu için yıllık bir ücret bulunuyor.

DASHLANE İNDİR (Ücretsiz)

1Password (Windows, Mac, iOS, Android)

1password şifre yöneticisi
1Password

Bir başka popüler ve güvenilir şifre yöneticilerinden bir tanesi de 1Password. Güçlü bir şifre oluşturucusuna, aynı zamanda güvenli paylaşımı da içeren kullanıcı adı ve şifre depolamasına sahip olan bu uygulama, sezgisel kullanıcı arayüzü ve dahili “gözlem kulesi” servisiyle de dikkat topluyor. Son özellik sayesinde meydana gelen web sitesi sızıntıları takip ediliyor ve gerektiğinde uyarı yapılıyor.

Yazılımın dijital cüzdan özelliği de kullanıcı girişlerinden kredi kartı bilgilerine, yapışkan notlardan ağ şifrelerine kadar her şeyi güvenli biçimde saklamayı sağlıyor.

Geliştiriciler uygulamaya o kadar güveniyor ki, bu sistemi kırmayı başaran herhangi bir kişiye 100 bin dolar ödül vadediyor. Tek seferlik satın alma sonrasında yerelde depoladığınız her şeyi eşzamanlayabilirsiniz. Ancak yazılım sayesinde Dropbox, iCloud veya diğer kapsamlı bir yöntemi kullanarak bilgilerinizi farklı bilgiler arasında da eşleştirebilirsiniz.

1Password’ün en büyük dezavantajı ise ücretsiz versiyonunun bulunmaması oluyor. Uygulamanın aylık 2.99 dolar gibi bir ücreti bulunuyor. Tek seferli satın almada ise eşzamanlama imkanları kısıtlı tutuluyor. Aile planı da mevcut, 2 dolar daha ödeyerek en fazla beş PC’ye kadar kullanım sağlayabilirsiniz.

1PASSWORD ÜYE OL ($2.99)

Sticky Password (Windows, Mac, iOS, Android)

sticky password şifre yöneticisi
Sticky Password

AVG Antivirus yazılımının yapımcılarından çıkma bir uygulama olan Sticky Password, ücretsiz bir şifre yöneticisi. Aynı zamanda ek bulut özelliklerini barındıran ücretli bir versiyonu da mevcut. Güçlü şifre oluşturma, AES-256 şifreleme, özellikle mobil cihazlar için oldukça sezgisel gezinti sistemi artıları arasında yer alıyor.

Sticky; Pale Moon, Yandex ve SeaMonkey gibi farklı masaüstü internet tarayıcılarını destekliyor. Mobil taraftaki destek ise biraz daha kısıtlı durumda. Ayrıca farklı cihazlar arasında güvenli ve şifreli bulut eşzamanlama seçenekleri de mevcut durumda. Bu sayede hassas verilerinizi kablosuz bağlantı üzerinden aktarırken de koruyacaksınız.

Geleneksel kullanıcı girişi seçeneklerine ek olarak, Sticky şifreler için hem Face ID hem de  parmak iziyle kullanıcı girişini destekliyor. Sticky basitlik ve profesyonel kullanımı bir arada sunuyor. Bu da onu yeni bir işletme için güçlü hâle getiriyor.

STICKY PASSWORD İNDİR (Ücretsiz)

Intel True Key

intel true key şifre yöneticisi
Intel True Key

Intel’in 2014 yılında satın aldığı bir hizmet olan True Key, özellikle ana şifreye alternatif olan biyometrik yöntemlere odaklanıyor. Klavye ile tuşlanan bir şifre yerine parmak izi veya yüzle kullanıcı girişi yapmaya izin veriyor.

Diğer üst düzey şifre yöneticileri gibi, uygulama yeni bir hesaba giriş yapacağınız zaman bunu söyleyecek kadar akıllı. Aynı zamanda her bir yeni hesap oluşumunda yeni bir şifreyi otomatik olarak oluşturuyor ve bu bilgiyi kaydediyor.

Üstelik yazılım, sizi giriş yaptığınız web sitesi ya da hizmetlerden otomatik olarak dışarı atabiliyor ve eski ana şifrenizi sıfırlamayı sağlıyor. Her iki özellik için de rahatlığınız için belirli bir zaman aralığı ayarlayabilirsiniz. Seçenekler arasında adresleri, kredi kartı bilgilerini, üyelikleri, sürücü belgesi numarasını ve benzerlerini depolamak bulunuyor. Ayrıca Intel, güvenlik yamaları gerekli olduğu zaman hata düzeltmeleri konusunda da iyi bir performans sergiliyor.

INTEL TRUE KEY İNDİR (Ücretsiz)

İLGİLİ HABERLER