Teknoloji

Gmail Android kullanıcıları farklı hesaplar arasında hızlıca geçiş yapabiliyor

gmail ios

Gmail iOS uygulamasında uzun zamandır bulunan bir özellik şimdi Android uygulamasına geliyor. Bu sayede farklı Gmail hesapları arasında sadece bir parmak sürükleme hareketiyle geçiş yapmak mümkün oluyor.

Android Police‘in haberine göre, Gmail Android uygulamasının 2019.08.18 numaralı versiyonuyla birlikte, kullanıcı arayüzünün sağ üst köşesindeki profil resmini yukarı ya da aşağı sürükleyerek farklı hesaplar arasında geçiş yapılabilecek. Bunun yanı sıra, profil resmine tıklattığınızda da, daha önce olduğu gibi eklediğiniz tüm hesapları liste hâlinde görebileceksiniz.

Bu gezinti mekanizması tanıdık gelebilir, çünkü Google bu özelliği bir süredir Android uygulamalarına ekliyor. Android Police’in de belirttiği gibi; Haritalar, Drive ve Kişiler uygulamasına ekleme yapıldı. Ne var ki, Gmail uygulamasında bu özellik daha kullanışlı, çünkü birçok kişi kişisel ve iş e-postalarına tek bir telefondan erişiyor. Ve iki gelen kutusu arasında hızlıca geçiş yapmaya ihtiyaç duyuyor.

İlginçtir ki, bu hızlı geçiş özelliği en azından geçen mart ayından beri iOS uygulamasında bulunuyordu. Google’ın bu özelliği kendi işletim sisteminde çalışan uygulamaya eklemekte neden geç kaldığını bilmiyoruz. En azından Android kullanıcıları Gmail’in dokunmatik ekran hareketlerini iOS’te göründükten neredeyse bir yıl sonra almadılar.

Gmail’ın yeni profil geçiş seçeneği Play Store üzerinden güncelleme ile dağıtıma sunuldu. Eğer hâlâ bu özelliği görmüyorsanız, Android Police’in sunduğu bağlantıyı kullanarak APK dosyasını indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER