Teknoloji

Google’dan Gmail Android uygulaması için yeni Hızlı Yanıt özelliği

gmail android

Android telefonunda Gmail uygulamasını açanlar, e-postaları yanıtlarken yeni bir kullanıcı arayüzü fark edebilir. Google, e-postalara yanıt vermeyi kolaylaştıran yeni bir kullanıcı arayüzü olan Gmail’de Hızlı Yanıt’ı kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket bu özelliği geçen yılın kasım ayından bu yana az sayıda kullanıcıyla test ediyordu, Geniş ölçekli dağıtım da en yeni Android Feature Drop kapsamında başladı.

Bu güncellemeden önce, Gmail’in Android uygulamasında herhangi bir e-posta açıldığında, mesaj oluşturmaya başlamak için yanıtla düğmesine dokunmak gerekiyordu. Yanıtla butonuna dokunulduğunda, muhtemelen herkesin aşina olduğu tam ekran e-posta oluşturma kullanıcı arayüzü açılır. Tam ekran e-posta oluşturma kullanıcı arayüzü, daha uzun yanıtların taslağını hazırlamak için mükemmel olsa da, ancak yalnızca hızlı bir mesaj göndermek için gerekli değil.

Bu nedenle Google, Gmail’de Hızlı Yanıt özelliğini kullanıma sunuyor. Hızlı Yanıt, mevcut kullanıcı arayüzünün altındaki Yanıtla, Tümünü Yanıtla ve İlet düğmelerinin yerini alarak, her e-postanın alt kısmına, kısa bir yanıt girmek için hızla dokunabileceğiniz bir metin kutusu ekliyor. Soldan sağa, yeni Hızlı Yanıt kutusunda dosya eklemek için bir düğme, alıcı listesini düzenlemek veya tüm gönderenlere yanıt vermek için bir açılır menü, kısa mesajların taslağını çıkarmak için yukarıda belirtilen metin kutusu ve e-postalara yanıt vermek için bir emoji düğmesi bulunuyor. Kutuya metin girmeye başladığınızda, emoji düğmesinin yerini gönder düğmesi alıyor ve daha geleneksel tam ekran e-posta oluşturma kullanıcı arayüzüne geçmenizi sağlayan yeni bir genişletme düğmesi ekleniyor.

Gmail Android uygulaması için Gemini butonu yolda

Gmail Android uygulamasına yakında bir Gemini butonu eklenmesi de bekleniyor. Bu buton e-posta özetlerini çıkarmanın yanı sıra daha fazla sorgu yapmak için kullanılabilecek. Google, üretken yapay zekayı tüm ürün grubuna dahil etmek için çalışıyor ve Gmail’in Google’ın en büyük ürünlerinden biri olması nedeniyle Gemini’nin bu uygulamaya gelişi şaşırtıcı değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER