Teknoloji

Gmail Android uygulamasında yapay zekâ desteğini geliştiriyor

gmail android

Gmail Android’in en iyi e-posta uygulamaları arasında yer alıyor. Hemen hemen her Android telefonda ön yüklü şekilde sunulan uygulama yeni özelliklerle gelişmeye devam ediyor. Google, e-posta taslaklarını hızlı şekilde oluşturmaya yardımcı olmak için yapay zekâdan faydalanan “Yazmama Yardım Et” isimli özellikle Gmail deneyimini yükseltiyor. Şimdilik yazılı komutlarla çalışan bu özelliğin önümüzdeki dönemde ses desteğine kavuşması bekleniyor.

TheSpAndroid sitesi, sesle e-posta taslağı oluşturmayı mümkün kılan yeni bir Gmail özelliğini ortaya çıkardı. Burada kullanıcılar komutlarını sesli şekilde verebilecek ve Gmail’in yerleşik yapay zekâsı da bu komutları dikkate alarak bir e-posta taslağı oluşturacak.

Gmail’in Sesli Taslak E-posta özelliği, klavye uygulamalarındaki ses tabanlı işlevlere benziyor. Ancak arada bazı öneml, farklar da bulunuyor. Bu farklardan ilki, özelliğin Gmail uygulamasına entegre edilmiş olması. Böylelikle klavyenin sesli giriş desteğinden bağımsız olarak özelliği kullanmak mümkün oluyor. Buna ek olarak, bunun basit bir ses diktesi özelliği olmadığını vurgulamak gerekiyor. Kullanıcılar sesli şekilde komutları giriyor ve yapay zekâ da bu komutlarla e-posta taslağını hazırlıyor. Bunun klavye uygulamaları tarafından sunulmayan bir özellik olduğunun altını çizmekte fayda var.

Bu özellik sayesinde sesle yazma arayüzü, yeni bir e-posta yazılırken veya yanıtlanırken otomatik olarak büyük bir mikrofon butonu açıyor. Bu butona dokunulduğunda komut kaydediliyor. Komutun tamamlanmasının ardından yapay zekâyı kullanmak için “Oluştur” seçeneğine dokunuluyor ve e-posta taslağı hazırlanıyor.

Gmail Android uygulamasının yeni özelliğinin ilk durağı neresi olacak?

Google’ın bu yeni özelliği Gmail Android uygulamasına ne zaman ekleyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Yazmama Yardım Et özelliği hâlihazırda sadece ABD’de kullanılıyor ve İngilizceyi destekliyor. Sesle e-posta taslağı oluşturma özelliğinin de ilk etapta aynı kapsama alanına sahip olması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER