Teknoloji

EMUI 10 hız kesmeden büyümeye devam ediyor

huawei emui 10

Huawei’nin EMUI 10 kullanıcı arayüzü, 2019’un eylül ayı itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Şirket o günden itibaren amiral gemisi telefonlarının büyük kısmını, orta segment telefonlarını ve hatta bazı giriş sınıfı cihazlarını EMUI 10’la güncellemişti.

Huawei’den 22 Ocak’ta yapılan açıklamada, EMUI 10’un dünya genelinde 50 milyon cihaza yüklendiği duyurulmuştu. Şirket, bu açıklamadan neredeyse iki ay sonra bu sayının ikiye katlandığını ve EMUI 10’un yüklü olduğu cihaz sayısının 100 milyona ulaştığını ilan etti.

EMUI 10’un temelinde Android 10 bulunuyor. Huawei’nin en güncel kullanıcı arayüzü, ana ekran ve menülerin yanı sıra uygulamaların da tasarımını değiştiriyor. Sistem ölçeğinde koyu mod desteği de EMUI 10’un özellikleri arasında bulunuyor.

En güncel GPU Turbo sürümü, geliştirilmiş güvenlik ayarları ve diğer performans iyileştirmeleri de EMUI 10’un getirdikleri içinde yer alıyor.

Kutusundan Google’ın mobil servisleriyle çıkan telefonlar, EMUI 10 güncellemesinden sonra da bu servisleri kaybetmiyor. Huawei Mate 30 Pro gibi EMUI 10’un yüklü geldiği telefonlarda ise Google’ın mobil servisleri bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER