Teknoloji

EMUI 10 kullanıcı arayüzünden etkileyici başarı

huawei emui 10

Huawei, yaklaşık bir ay önce Android 10 tabanlı EMUI 10 kullanıcı arayüzünün 10 milyon cihaza ulaştığını açıklamıştı. Şirket, aradan geçen kısa süre içinde bu sayıyı tam olarak beşe katlamaya başardı.

Çinli üretici, Weibo hesabından yaptığı paylaşımla EMUI 10’un yüklü olduğu cihaz sayısının 50 milyona çıktığını duyurdu. Bu artışta, Huawei’nin söz konusu kullanıcı arayüzünü büyük bir güncellemeyle geniş kitlelere ulaştırmasının önemli bir rol oynadığı rahatlıkla söylenebilir.

EMUI 10’un duyurusu geçtiğimiz ağustos ayında Çin’de yapılmıştı. Tüm sistemi kapsayan Koyu Mod, daha tepkisel arayüz ve GPU Turbo 3.0 gibi özelliklerle donanımın hızlandırılması EMUI 10’un ön plana çıkan özellikleri olmuştu.

EMUI 10 bilgisayarlarla pürüzsüz bağlantı sağlıyor

Huawei, EMUI 10’un yüklü olduğu cihazların ekran yansıtma ve dosya paylaşımı gibi özellikler için bilgisayarlara sorunsuz biçimde bağlanabileceğine de dikkat çekmişti.

Huawei’nin en yeni amiral gemilerini Batı pazarlarında bulmak pek kolay değil. Buna rağmen, şirket 2019’u rekor bir büyümeyle tamamlamıştı. Bir önceki yıla kıyasla yüzde 20 oranında daha fazla cihaz satan Huawei’nin gelirleri de yüzde 18 oranında artmıştı.

emui 10EMUI 10’la güncellenen telefonlar, başlangıçta sahip oldukları takdirde Google servislerine erişmeye devam edebilecek. Ancak Mate 30 serisi, Nova 6 serisi ve Honor V30 gibi telefonlar kutularından EMUI 10’la çıksalar da, kullanıcıları Google servislerine erişemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER