Teknoloji

Elon Musk’tan Twitter CEO’suna destek: İyi bir kalbi var

elon musk jack dorsey

Twitter‘ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, şu sıralarda aktivist yatırımcıların yoğun baskısı altında. Dorsey’e bu sıkıntılı günlerde popüler bir isimden destek geldi. SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, favori sosyal ağının CEO’suna desteğini yine favori sosyal ağı aracılığıyla verdi.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Sadece Twitter CEO’su olarak @jack’i desteklediğimi söylemek istiyorum. Onun iyi bir kalbi var.” Musk, “kalp” kelimesi yerine de kalp emojisi kullandı.

Yatırım fonu şirketi Elliott Management’ın sahibi Paul Singer, geçtiğimiz cuma günü mikro blog servisinde bazı köklü değişiklikler yapmak amacıyla hisse satın aldı. Aktivist, hatta “akbaba” yatırımcı olarak bilinen Singer’in sahip olduğu Twitter hisselerinin değerinin 1 milyar dolardan fazla olduğu belirtiliyor. CNBC’nin haberine göre, Singer hemen dört yeni yönetim kurulu üyesi aday gösterdi.

Bloomberg’in haberinde ise Twitter yöneticilerinin geçtiğimiz hafta Elliott Management’ın temsilcileriyle bir araya geldi. Dorsey bu buluşmaya katılmasa da, toplantının ana gündem maddelerinden biriydi. Elliott Management ekibinin isteklerinden birisinin de Dorsey’in Twitter CEO’luğundan ayrılması olduğu söyleniyor. Aynı zamanda servetinin yüzde 85’inin bağlı olduğu Square’in de CEO’luğunu yürüten Dorsey, Twitter’a yeterince vakit ayırmamakla suçlanıyor.

Dorsey’e yöneltilen suçlamalardan birisi de yavaş davranmak. Pek çok kişi, Dorsey’in aksiyona geçmek yerine konuşmayı seçtiğini belirtiyor. Dorsey de “Bu yıl geçici olarak Afrika’da yaşamak istiyorum” türünden açıklamalarla kendisine pek yardım etmiyor.

Elon Musk Dorsey’e “İki şirketi birden yönetme” tavsiyesi vermişti

Dorsey, Twitter CEO’luğuna 2015’te geri dönmüştü. Kendisi de hem SpaceX’i hem de Tesla’yı yöneten Musk, o dönemde “İki şirketi birden yönetmeyi tavsiye etmem” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bloomberg’in haberine göre, Dorsey’in CEO’luğa döndüğü günden bu yana Twitter hisseleri yüzde 6.2 oranında değer kaybetti. Facebook’un hisseleri ise yüzde 121’i aşkın bir oranda değer kazandı.

Elon Musk ve Jack Dorsey arasında sıcak bir ilişkinin olduğu biliniyor. İkili son olarak Musk’ın Twitter’a yaptığı video konferans ziyaretinde bir araya gelmişti. Bu konferansta Dorsey, Musk’a “Twitter’ı sen yönetsen ne yapardın?” sorusunu sormuştu. Musk bu soruya “botlardan kurtulurdum” yanıtını vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER