Teknoloji

Elon Musk’tan Jack Dorsey’e tavsiye: İki şirketi aynı anda yönetme

elon-musk-111114

Elon Musk, iki büyük şirketi aynı anda yönetme konusunda akla gelen ilk isimlerden biri. Musk, hem elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın hem de uzay ulaşımı şirketi SpaceX’in CEO’luğunu yürütüyor. Jack Dorsey de Twitter CEO’luğunun kalıcı hâle gelmesinin ardından iki şirketi yönetenler masasında Musk’a katıldı. Dorsey, Twitter ile birlikte mobil ödeme şirketi Square’in de CEO’luğunu yapacak. Ancak, bu yaklaşımın ilk uygulayıcısı olan Elon Musk’a göre, bu iyi bir fikir değil.

Vanity Fair New Establishment Summit kapsamında düzenlenen bir panelde Y Combinator başkanı ve girişimci Sam Altman ve gazeteci Andrew Ross Sorkin ile sohbet eden Elon Musk, iki şirketi aynı anda yönetmeyi tavsiye etmediğini dile getirdi. Musk bunun insanın özgürlüğünü önemli ölçüde kısıtladığına dikkat çekti.

44 yaşındaki girişimci, zalim çalışma ahlâkı ve Tesla ile SpaceX çalışanlarından talep ettikleriyle biliniyor. Elon Musk, haftanın önemli bölümünü SpaceX’in Hawthorne’daki genel merkezi ve Tesla’nın Fremont’taki fabrikası arasında geçiriyor. Beş çocuk babası olan Musk, onları kampa götürmek için de kendisine zaman ayırmayı başarıyor.

Çalışma zamanının yüzde 70’ini mühendislik ve tasarım gibi konulara ayırdığını söyleyen Elon Musk, yüzde 2’si veya 3’ünü basın etkinliklerine ve diğer konuşmalarına harcadığını ifade etti. Musk, medya önüne çıkmak için ayırdığı zamanı yüzde 1’e indirmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER