Teknoloji

Elon Musk Twitter’ın tweet düzenleme özelliğini herkese açmayı planlıyor

elon musk twitter

Twitter kullanıcılarının yakında mavi tik için her ay 8 dolar ödemesi gerekecek. Ancak Elon Musk, uzun süredir beklenen bir özelliği tüm kullanıcıları ücretsiz olarak sunabilir. The Platformer’dan Casey Newton’ın paylaşımına göre, Musk tweet düzenleme özelliğini tüm kullanıcıların erişimine açmayı planlıyor. Söz konusu özellikten hâlihazırda sadece Twitter Blue aboneleri faydalanabiliyor.

Twitter Blue’nun mevcut abonelik ücreti 4.99 dolar ve bu servise sadece ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da erişilebiliyor. Dolayısıyla tweet düzenleme özelliğinin kapsama alanı oldukça sınırlı. Kullanıcılar tweet düzenleme özelliği sayesinde tweetlerini paylaştıktan sonra 30 dakika içinde düzenleyebiliyor. Diğer kullanıcılar bu tweet’in düzenlendiğini ve düzenleme geçmişini görebiliyor.

Elon Musk, tweet düzenleme özelliğiyle ilgili fikirlerini henüz kamuoyuyla paylaşmış değil. Ancak Musk geçtiğimiz ilkbaharda Twitter’dan büyük oranda hisse satın aldığında dikkat çektiği ilk konulardan biri tweet düzenleme özelliği olmuştu. Musk’ın tweet düzenleme özelliği için açtığı anketten kısa bir süre sonra Twitter bu özellik için çalışmaların başladığını duyurmuştu. Musk’ın açtığı ankete katılan Twitter kullanıcılarının büyük kısmı da tweet düzenleme özelliğinin sunulmasından yana oy kullanmıştı.

Elon Musk, Twitter’ın abonelik servisi için kapsamlı değişiklikler planlıyor. Twitter Blue’nun aylık abonelik ücretinin 8 dolara yükseldiğini açıklayan Musk, bu parayı ödeyen herkesin hesabını onaylatıp mavi tik alabileceğini ve daha az reklam göreceğini açıklamıştı. Twitter Blue’da ücretsiz makale erişiminin sonlandırılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER