Teknoloji

Twitter Blue abonelerine reklamsız makale sunmayı bırakıyor

twitter blue

Twitter Blue geçtiğimiz yıl kullanıma sunulduğunda reklamsız makaleler şirket tarafından servisin öne çıkan özelliklerinden biri olarak gösterilmişti. Aradan neredeyse bir yıl geçtikten sonra Twitter bu özelliğin fişini çekmeye karar vermiş gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket Twitter Blue abonelerine yayıncıların reklamsız makalelerine erişim imkanı sağlamayı bırakmayı planlıyor.

Haberde Twitter’ın bu değişikliği ne zaman hayata geçireceği konusunda bilgi verilmiyor. Ancak Elon Musk’ın Blue’nun abonelik ücretini artırdığını ve başka değişiklikleri duyurduğunu düşününce bunun için de fazla zaman kaybedilmeyeceği anlaşılıyor. Musk’ın Blue için duyurduğu yenilikler arasında en önemlisi olarak mavi tik sahipliğinin Blue aboneliğine bağlanması ön plana çıkıyor.

Twitter’ın abonelik servisinden reklamsız makaleleri çıkarması yayıncıları pek fazla etkilemeyecek gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberinde programın şimdiye kadar yayıncılar için anlamlı gelir yaratacak seviyede kullanıcı kazanamadığına dikkat çekiliyor.

Bu değişiklik, Twitter Blue’nun mevcut abonelerine yönelik cazibesini düşürebilir. Musk, Twitter’ın dümenine geçmeden önce şirketin reklam verenlere olan bağımlılığını azaltmayı hedeflediğini belirtmişti. Blue’dan özellikleri çıkarmak bu amaca nasıl hizmet edecek bilinmiyor. Ancak fiyat artışı ve sunulacak yeni özelliklerle bu değişikliğin telafi edilmesinin amaçlandığı anlaşılıyor. Reklamsız makaleler servisten çıkarılsa da, artık Blue aboneleri Twitter’da daha az reklam görecek. Buna ek olarak, platforma daha uzun videolar ve ses kayıtları yüklemeleri mümkün olacak. Blue aboneliği, yukarıda da belirttiğimiz gibi, mavi tik sahipliğinin de kapısını açacak.

İLGİLİ HABERLER