Ulaşım

Elon Musk şimdi de Çin’in altını delecek

elon musk the boring company

Elon Musk, The Boring Company ile ulaşım sorununa sıra dışı bir çözüm getirmek için çalışıyor. Eksantrik milyarderin bu çalışmaları ABD’de herkes tarafından pek hoş karşılanmıyor. Ancak bu durum Musk’ın hedeflerini değiştirmişe benzemiyor.

Musk, 29-31 Ağustos tarihleri arasında Şanghay’da gerçekleştirilecek Dünya Yapay Zekâ Konferansı’na katılacak. Bu ziyaretle birlikte The Boring Company, Çin’de de faaliyete geçecek. The Boring Company’nin Çin’de ne gibi projeler gerçekleştireceği şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak şimdiye kadar ABD’ye odaklanan The Boring Company için Çin’e açılmanın her anlamda büyük bir adım olduğu söylenebilir.

Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda The Boring Company ile su altı tünelleri inşa etmeyi planladığını da belirtmişti. Ancak şimdiye kadar bu yönde yapılan bir duyuru olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Elon Musk The Boring Company ile Çin’de neler yapabilir?

Elon Musk, The Boring Company ile Çin’e açılmasının sebepleri konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak bu durum çeşitli tahminlerde bulunmayı engellemiyor. Öncelikle düzenleyiciler ve mahalle grupları, The Boring Company’ye daha az sorun çıkarabilir. Gelişime yönelik kuralların gevşekliği de The Boring Company’nin lehine işleyebilir. Daha büyük ve kalabalık bir ülke için tünel sistemleri daha kullanışlı bir ulaşım yöntemi olabilir. Buna ek olarak, The Boring Company sayesinde Tesla‘nın Çin’deki genişleme süreci de daha hızlı ilerleyebilir.

İLGİLİ HABERLER