Ulaşım

Elon Musk’ın tünel projesi için Las Vegas’tan ilk vize geldi

elon musk the boring company
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, The Boring Company adını taşıyan şirketiyle Las Vegas‘ın altında hızlı ulaşım sağlayacak tüneller açma yönündeki isteğini daha önce açıklamıştı. Eksantrik milyarderin bu planını hayata geçirmesi için gerekli onayların ilki geldi. Şehrin Fuarlar ve Ziyaretçiler İdaresi, The Boring Company tarafından hazırlanan planın lehine oy verdi.

Söz konusu plan çerçevesinde şehrin altına açılacak tünellerde yüksek hıza erişebilen otonom ve elektrikli taşıtlarla yolcu taşımacılığı yapılacak. Tüneller ilk etapta fuar merkezinde ulaşımı sağlayacak. Ancak McCarran Uluslararası Havalimanı gibi noktaları da kapsayacak şekilde genişletilebilecek. The Boring Company tarafından verilen bilgiye göre, projenin ilk aşaması 35 ila 55 milyon dolara mal olacak.

Elon Musk sistemin yıl sonunda hazır hâle geleceğine inanıyor

The Boring Company, sistemi CES 2021 itibarıyla tamamen işler hâle getirmeyi hedefliyor. Ancak Musk, sistemin yıl sonu itibarıyla hazır ve çalışır hâle gelebileceğini belirtiyor.

Elon Musk için işler diğer tünel projelerinde bu kadar yolunda gitmiyor. The Boring Company’nin Şikago’nun altında tünel açmaya yönelik planları ciddi siyasi tepkilerle karşılaşıyor. Şehirde yapılacak belediye başkanlığı seçiminde yarışan her iki aday da The Boring Company tarafından sunulan planın yeniden değerlendirileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER