Teknoloji

Teknokral: Elon Musk’ın Tesla yönetimindeki yeni unvanı

elon musk tesla

Elon Musk, portföyüne yeni bir unvan daha ekledi. Birden fazla şirketin CEO’su olan Musk, artık bunların yanına “Tesla’nın Teknokral’ı” unvanını da yerleştirmeye karar verdi. Tesla’nın finans şefi Zach Kirkhorn da Game of Thrones’tan fırlamış yeni bir unvana kavuştu. Kirkhorn artık Tesla’da “Paranın Ustası” olarak anılacak.

Tesla yöneticilerinin yeni unvanlarını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği bir açıklamayla duyurdu. Bu “eğlenceli” unvanların Musk ve Kirkhorn’un Tesla’daki asıl görevlerini değiştirmediğini belirtmek gerekiyor. Musk Tesla CEO’su, Kirkhorn ise şirketin finans şefi olarak görev yapmaya devam edecek.

Tesla’nın önünde hâlihazırda daha ciddi problemler bulunuyor. Geçtiğimiz hafta şirketin Fremont’taki fabrikasında bir yangın çıkmıştı. Bu fabrika, geçtiğimiz yıl da çok sayıda COVID-19 vakasının çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Elon Musk ve Tesla, kısa süre önce yatırımcı Chase Gharrity tarafından dava edilmişti. Garrity, Musk’ın Twitter paylaşımlarıyla daha önce SEC ile yapılan anlaşmaya aykırı davrandığını öne sürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER