Ulaşım

Elon Musk’ın başı Twitter paylaşımları nedeniyle yeniden dertte

elon musk tesla bitcoin

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter paylaşımlarıyla başını yine derde sokmuş gibi görünüyor. Bloomberg ve TechCrunch‘ta çıkan haberlere göre, yatırımcı Chase Gharrity hem Musk hem de Tesla’yı dava etti. Davanın Musk’ın tweetleriyle ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapılan anlaşmanın ihlâli nedeniyle açıldığı belirtildi.

Gharrity, dava dilekçesinde Musk’ın şirketin milyarlarca dolar kaybetmesine veya ceza ödemesine yol açabilecek şekilde denetimsiz Twitter paylaşımları yaptığını öne sürdü. Gharrity, Tesla’nın Musk’ın etkisinden bağımsız şekilde çalışacak bir hukuk müşaviri görevlendirmediğini de dile getirdi.

Tesla yatırımcısı, dava dilekçesinde örnekler vermeyi de ihmal etmedi. Bunlar arasında göze en çok çarpan ise Musk’ın 1 Mayıs 2020 tarihli “Bence Tesla hisselerinin fiyatları çok yüksek” paylaşımı oluyor. Bu paylaşımın ardından Tesla hisseleri yarım saat içinde yüzde 12 oranında değer kaybetmişti. Musk bunun bir şaka olmadığını ve önceden görüntülenmediğini belirtmişti.

Twitter paylaşımları Musk’ın başını SEC ile ilk olarak 2018’in ağustos ayında derde sokmuştu. Musk o dönemde Twitter hesabı aracılığıyla Tesla’yı özelleştirme isteğinden bahsetmişti. Bu yılın ilerleyen aylarında SEC ile anlaşan Musk, 2019’un nisan ayında da Tesla’yla ilgili önemli ve mali konuları kapsayan paylaşımlarda bir avukattan onay almayı kabul etmişti.

Elon Musk ve Tesla’ya karşı açılan davanın mahkeme tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Tesla’dan şimdilik konuyla ilgili bir açıklama da gelmiş değil. Ancak davanın kabulü durumunda Twitter kullanmayı çok seven Musk’ın nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER