Ulaşım

Elon Musk’tan yeni nesil Tesla Roadster’ı bekleyenleri üzecek açıklama

elon musk tesla roadster

Tesla CEO’su Elon Musk, Roadster modelini bekleyenleri üzecek bir açıklama yaptı. Musk, sevkiyatlarının 2022’de başlaması planlanan Roadster’ın 2023’ten önce sahipleriyle buluşmayacağını belirtti.

2021’de tedarik zincirinde çok büyük zorluklarla karşılaşıldığını söyleyen Tesla CEO’su, “17 yeni ürünümüz olsaydı da fark etmezdi, bunların hiçbirini teslim edemezdik” ifadesini kullandı. Musk, 2022’de “mega bir drama” yaşanmadığı takdirde 2023’te yollarda olacağını belirtti.

Yeni nesil Tesla Roadster için ilk duyuru 2017’de gelmişti. O dönemde şirketin otomobili 2020’de gözler önüne çıkarması bekleniyordu. Ancak Tesla’dan 2020 boyunca otomobille ilgili bir açıklama yapılmadı.

Elon Musk, 2021’in ilk günlerinde yeni nesil Tesla Roadster için üretimin 2022’de başlayacağını duyurdu. Bu hedefin tutturulamayacağı şimdiden açıklanırken, 2023 hedefinin akıbetinin de belirsiz olduğunu belirtmek gerekiyor. Tesla Semi’nin de ertelenmesine neden olan küresel çip sıkıntısının 2023’e kadar sürmesi bekleniyor. Musk’ın açıklaması da olası gecikmelerin ipucunu veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER