Ulaşım

Elon Musk Tesla’daki ortaklık payını artırdı

elon musk

Tesla geçtiğimiz cuma günü CEO ve kuruculardan Elon Musk’ın hafta içinde 532 binlik hisse opsiyonunu kullandığını ve elindeki hisse miktarını 100 milyon dolarlık piyasa değeri üzerinden artırdığını açıkladı.

SEC kayıtlarına göre hisse senedi alımı tanesi 6.63 dolarlık fiyattan gerçekleşti. Tesla’nın borsada işlem gören hisseleri cuma gününü 192 dolar civarında bir değerden kapattı. Bu da hisse senedi başına 185 dolar civarında bir kâr edildiğini gösteriyor. Açıklamaya göre, Musk, işlem fiyatını ve ilgili vergileri karşılamak için 50 milyon dolardan fazla nakit harcaması yaptı.

Tesla bu açıklamayı muhtemelen şirkete olan güveni daha da artırmak için yaptı, çünkü normalde bu tür hisse işlemleri pek de basın duyurularıyla ilan edilmez. Ancak Model X üretiminin yeteri kadar hızlı olmadığı ve Model 3’ün mart ayında beklendiği bir ortamda şirketin basında olumlu olarak yer alması için her türlü malzemeye ihtiyaç var gibi görünüyor.

Elon Musk Tesla’nın ne kadarına sahip?

Musk’ın Tesla’daki toplam hisse miktarı 29 milyona, şirketin kabaca yüzde 22’lik kısmına ulaştı. Elinde gelecekte değerlendirilmek üzere 2.82 milyonluk opsiyon da bulunmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER