Ulaşım

Elon Musk Tesla fabrikasında üretimi yeniden başlattı

elon musk tesla

Elon Musk, ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Alameda ilçesinde bulunan Tesla fabrikasını yeniden faaliyete geçirmek için yasal sürecin sona ermesini beklemedi. Tesla CEO’su, The Verge ve The San Francisco Chronicle gibi kaynaklarda çıkan haberleri doğruladı ve fabrikada yeniden üretime başladıklarını açıkladı. Musk, bu kararda tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti. Eksantrik milyarder, “Polis birini tutuklayacaksa bu kişi benim” ifadesini kullandı.

Musk, Alameda ilçesinin yöneticilerinin üretime izin veren Kaliforniya eyaleti kararlarını yasalara aykırı şekilde görmezden geldiği düşüncesini tekrarladı. Tesla CEO’su ülkedeki diğer otomobil üreticilerinin faaliyetlerine başladığını ve şirketinin kasıtlı olarak durdurulduğunu da iddia etti.

Musk, Tesla’nın son çeyrek sonuçlarını değerlendirirken de karantina önlemlerinin fazla uzadığını belirtmiş ve Alameda’nın kendisine özgürlüğünü vermesini istemişti.

Tesla’nın üretime yeniden başlama konusunda baskı altında olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. İlk çeyrek sonuçları şirket açısından parlak olsa da, üretimin başlamaması durumunda Tesla’nın ikinci çeyrek performansının pek de iyi olmayacağı görülüyor. Tesla’nın bir noktada işleri toparlaması için üretime ve teslimatlara yeniden başlaması gerekiyordu.

Elon Musk, Tesla fabrikasında üretimin başlamasından dolayı tutuklanmayı göze aldığını söylese de; şimdilik böyle bir olayın yaşanması pek olası görünmüyor. Almeda ilçesinin yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, karantina önlemlerinin ihlâli konusunda kademeli bir yaklaşımın uygulandığı; Tesla’nın da kısa süre içinde, ekstra eylemlere gerek kalmadan, bu önlemlere uymasının beklendiği belirtildi. Aynı açıklamada Tesla’nın 11 Mayıs itibarıyla üretim başlangıcı için bir plan sunacağı ve bu plan doğrultusunda bir anlaşmaya varılmasının umulduğu da ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER