Ulaşım

Elon Musk’tan Hertz’in Tesla siparişi hakkında açıklama

hertz tesla elon musk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Araç kiralama şirketi Hertz, geçtiğimiz hafta kiralık araç filosu için 100 bin adet elektrikli Tesla Model 3 sipariş edeceğini duyurmuştu. Ancak Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda durumun göründüğü gibi olmadığını gösteriyor. Musk, paylaşımında iki şirket arasında bir sözleşmenin imzalanmadığını belirtti.

Hertz tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, şirketin Kuzey Amerika’daki en büyük elektrikli otomobil filosunu kurmak için büyük bir yatırım yaptığı ve bu doğrultuda 2022’nin sonunda tamamlanacak şekilde 100 bin adet Tesla Model 3 siparişinin verildiği ifade edilmişti. Bu açıklama ve Tesla’nın Avrupa’daki satışlarına dair olumlu haberler, yatırımcıları motive etmiş ve şirketin piyasa değeri 1 trilyon doları geçmişti.

Hertz bundan sadece dört ay önce başını Knighthead Capital Management’ın çektiği şirketler tarafından 6 milyar dolar karşılığında satın alınmış ve iflastan kurtulmuştu. Şirketin yaklaşık 4.2 milyar dolar karşılığında 100 bin elektrikli otomobil satın alacağını duyurması da ayrıca merak uyandırmıştı.

Gizmodo sitesi ise Hertz’ın açıklamasında imzalanan bir anlaşmadan veya tamamlanan bir sipariş sürecinden bahsedilmediğine dikkat çekiyor. Açıklamada, 2022’nin sonuna kadar 100 bin Tesla siparişi verileceği belirtiliyor. Bu ifade, sipariş ve teslimat sürecinin 2022’nin sonuna kadar da tamamlanamayacağı şeklinde de yorumlanabilir.

Musk, konuyla ilgili açıklamasını “Tesla Silicon Valley Club” rumuzlu hesaba yanıt verdiği tweet ile yaptı. Söz konusu paylaşımda, Tesla’nın artan hisse fiyatı nedeniyle Musk’a teşekkür ediliyor.

Elon Musk, ise tweet’inde şu ifadeleri kullandı: “Tesla’ya yönelik talep üretimden çok daha fazla. Bu nedenle Hertz’e de bireysel tüketicilere sattığımız marjlarla otomobil satacağız. Hertz’in hâlihazırda ekonomik yapımız üzerinde bir etkisi yok.”

İLGİLİ HABERLER