Teknoloji

Elon Musk Donald Trump’ın danışma kuruluna katıldı

elon muskSpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk ve Uber CEO’su Travis Kalanick, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın Strateji ve Politika Forum’una katıldı. Bir tür danışma kurulu işlevi görecek olan bu forum, düzenli olarak bir araya gelecek ve Trump’a ekonomik ve ticari konularda tavsiyelerde bulunacak.

Bu ay içinde oluşturulan forum, son eklemelerle 19 üyeye ulaştı. Disney CEO’su Bob Iger ve IBM CEO’su Ginni Rometty de kurulun üyeleri arasında bulunuyor. Üyeler deneyim ve bilgileriyle Trump’a ekonomik ajandasını uygularken katkı sağlayacak. PepsiCo CEO’su Indra Nooyi de kurulun yeni üyeleri arasında bulunuyor.

Bu duyuru, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump ve Silikon Vadisi arasındaki buzların biraz daha eridiğinin bir göstergesi olarak nitelenebilir. Teknoloji dünyası, büyük ölçüde Trump’ın ABD başkanı olması fikrine karşı mesafeli durmuştu. Sadece teknoloji dünyasının milyarderleri arasında yer alan Facebook yönetim kurulu üyesi Peter Thiel, Donald Trump’a açık biçimde destek vermişti. Tartışmalara rağmen bu kararından vazgeçmeyen Thiel, hali hazırda Trump’ın geçiş ekibinde danışman olarak görev yapıyor.

Elon Musk Trump’ın teknoloji liderleriyle olan buluşmasına da katıldı

Musk’ın Trump’ın danışma kuruluna katılması, Trump’ın teknoloji dünyasının önemli liderleriyle gerçekleştirdiği buluşmadan önce duyuruldu. Elon Musk, daha önce açıklandığı üzere söz konusu toplantıda yerini aldı. Apple CEO’su Tim Cook, Alphabet Başkanı Eric Schmidt, Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Amazon CEO’su Jeff Bezos da toplantıya katılan isimler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER