Teknoloji

Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesaplarından bitcoin dolandırıcılığı girişimi

twitter elon musk

Elon Musk’ın Twitter hesabı bitcoin dolandırıcılığı için kullanma niyetindeki bir korsan tarafından ele geçirilmiş gibi görünüyor. Aynı şekilde Microsoft kurucusu Bill Gates’in Twitter hesabı da aynı dolandırıcının hedefi oldu. Her iki hesapta da aynı bitcoin cüzdan adresini içeren mesajlar yayınlandı.

Bu arada saldırı sadece bu iki hesapla sınırlı değil gibi görünüyor. Apple, Kanye West ve diğer hesaplardan da bitcoin dolandırıcılığı içerikli tweetlerin atıldığı tespit edildi. Ayrıca Uber, Amazon CEO’su Jeff Bezos, eski New York Belediye Başkanı ve milyarder iş adamı Michael Bloomberg ve hatta Obama’nın Twitter hesapları da bu dolandırıcılıkta sızılan hesaplar arasında yer aldı, onların hesaplarından da benzer tweetler atıldı.

Elon Musk ve Bill Gates'in Twitter hesaplarından bitcoin dolandırıcılığı girişimi Elon Musk ve Bill Gates'in Twitter hesaplarından bitcoin dolandırıcılığı girişimi

Tesla CEO’sunun hesabında Türkiye saatiyle 23.17’de bir tweet atıldı. Tweette “Kovid-19 nedeniyle kendimi cömert hissediyorum. Önümüzdeki bir saat boyunca BTC adresime BTC ödemesi yapan herkesin ödemesini ikiye katlayacağım. Bol şans, güvende kalın!” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj ve ona eşlik eden bitcoin adresi vardı. Muhtemelen bu adres korsanın kripto cüzdanını tanımlıyordu.

  

Daha sonra bu tweet silinde ve yerine bir başka sahte mesaj daha yayınlandı: “BTC adresime gönderilen her ödemeyi iki katına çıkardığım için teşekkür borçlu hissediyorum. Siz 1000 dolar gönderiyorsunuz, ben 2000 dolar geri gönderiyorum! Bunu sadece önümüzdeki 30 dakika boyunca yapacağım.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz tweet de daha sonra silindi. Gates’in hesabında paylaşılan tweet ise Mask’ın son tweet’inin kopyasıydı ve aynı BTC adresi de eklenmişti. Bu mesaj da paylaşımdan kısa bir süre sonra silindi.

Elon Musk ve Bill Gates'in Twitter hesaplarından bitcoin dolandırıcılığı girişimi

Bu arada The Verge sitesinin belirttiğine göre, Square’in Cash App adlı uygulamasının Twitter hesabınında ele geçirildiğine dair işaretler görüldü. Bununla birlikte, suçlunun aynı olup olmadığı veya tweet’in Gates ve Musk?ın hesaplarına gönderilenlerden farklı bir BTC adresi içerdiği için bir grup adına koordineli bir aldatmaca olup olmadığı da açık değil.

Bu arada Elon Musk ve Bill Gates’in hesaplarından paylaşılan tweetlere kananlar olmuş gibi görünüyor. BuzzFeed News muhabiri Ryan Mac’in Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgilere göre, bazıları bu sahte mesajlara kanarak paylaşılan adreslere bitcoin göndermiş. Blok zinciri tabanlı kripto paranın doğası gereği tüm işlem kayıtları herkese açık ve rahatlıkla görülüyor.

Musk uzun zamandır Twitter’daki bitcoin dolandırıcılarının hedefi durumunda bulunuyor. Birçok dolandırıcı, girişimci gibi görünüp onun tweet’lerine sahtekârlık içeren tweetlerle cevap vererek dolandırıcılık yapmaya çalışıyor. Twitter bile adını “Elon Musk” olarak değiştiren bazı hesapları kapatma yoluna gitmişti. Aynı zamanda şirket, 2018 ilkbaharında kripto para dolandırıcılarını da, yasaklar ve diğer moderasyon stratejileriyle kökünü kurutmayı amaçladığı bilinen manipülasyon ve aldatma kaynakları arasına eklemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER