Teknoloji

Electronic Arts’ta işten çıkarmalar başlıyor

ea electronic arts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Electronic Arts iş gücünde yüzde 6 oranında bir kesintiye gitmeye hazırlanıyor. Şirketin resmi blogundan CEO Andrew Wilson’ın imzasıyla yapılan açıklamada, yatırım stratejisinin yeniden değerlendirmeye alınması ve ofis alanlarının azaltılmasına yönelik kararlar nedeniyle böyle bir adım atılacağı belirtildi.

Wilson’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Portföyümüze daha fazla odaklanmayı sürdürürken; stratejimize katkı sağlamayan projelerden uzaklaşıyor, gayrimenkul ayak izimizi gözden geçiriyor ve bazı ekiplerimizi yeniden yapılandırıyoruz. Bu kararların şirketimizin iş gücünün yaklaşık yüzde altısını etkilemesi bekleniyor.”

Wilson işten çıkarma kararından hangi departmanların etkileneceği konusunda bilgi vermezken, şirketin çalışanlara başka projelere geçiş imkanını mümkün olan yerlerde sunacağı belirtildi.

Electronic Arts maliyetleri kısmaya çalışıyor

2022 verilerine göre, Electronic Arts’ın toplam çalışan sayısı 13 bin civarında. Bu da yaklaşık 780 kişinin işine son verileceği anlamına geliyor. Şirketin işten çıkaracağı bazı çalışanlara bilgi vermeyi başladığı ve sürecin tamamlanmasının “önümüzdeki mali yılın başlarını” bulabileceği belirtildi.

Electronic Arts’ın portföyünde The Sims, FIFA, Madden NFL gibi popüler oyunlar bulunuyor. Şirket kısa bir süre önce Apex Legends Mobile’ın fişini çektiğini de duyurmuştu. Bu tarz kararlar, oyun devinin maliyetleri kısma çabasında olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER