Eğlence

Apex Legends Mobile’ın fişi çekiliyor

apex legends mobile

Apex Legends’ın geliştiricisi Respawn Entertainment ve yayıncısı EA, Apex Legends Mobile’ın mayıs ayı itibarıyla kapanacağını açıkladı. Buna ek olarak, oyun kapandığında oyuncuların sahip olduğu eşyalar veya satın aldıkları ekstralar da kaybolacak. Konuyla ilgili açıklama, Apex Legends’ın yayıncısı EA’in mali yılının üçüncü çeyreğine ait finans raporu duyurulurken yapıldı.

EA tarafından yapılan paylaşımda, kararın oyunun geliştiricileriyle birlikte alındığı belirtildi. Apex Legends’ın mobil versiyonu Respawn ve Tencent’a bağlı Lightspeed & Quantum Studios tarafından geliştirilmişti. Respawn tarafından yapılan açıklamada ise oyunun güçlü bir başlangıç yaptığı ancak daha sonrasında yavaş yavaş kalite, nicelik ve ritim kaybı yaşandığı belirtildi.

1 Şubat itibarıyla oyun içinde gerçek parayla bir şey satın almak mümkün olmayacak. Oyun mobil uygulama mağazalarından da kaldırılacak. 2 Mayıs’ta Türkiye saatiyle 02.00 itibarıyla da oyunun fişi tamamen çekilmiş olacak.

Apex Legends Mobile oyuncularına para iadesi yapılmayacak

EA’in oyunculara şimdiye kadar satın aldıkları ekstralar için para iadesi yapmayacak olması ise bu sürecin dikkat çeken yönlerinden biri oluyor. Şirket, bu durumun kullanıcı anlaşmasından kaynaklandığının altını çiziyor.

Apex Legends Mobile için yolun sonu gelse de, bu durum gelecekte mobil platformlarda bazı Apex Legends oyunlarının çıkmayacağı anlamına gelmiyor. EA CEO’su Andrew Wilson, şirketin bağlantılı bir mobil Apex deneyimi için planlarının olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER