Teknoloji

Electronic Arts 650’nin üstünde çalışanını işten çıkarıyor

electronic arts

Oyun şirketi Electronic Arts, çarşamba günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na gönderdiği bir açıklamayla iş gücünde yüzde 5 oranında kesintiye gideceğini duyurdu. Bu da şirketin 650’den fazla çalışanıyla yollarını ayıracağı anlamına geliyor. Bazı ofislerini küçültecek olan EA, bazı oyunlar üzerindeki çalışmalarını da sonlandıracak.

EA’in kararı, geçtiğimiz yıldan bu yana oyun endüstrisini sarsan uzun süreli işten çıkarmalara bir yenisinin daha ekleneceği anlamına geliyor. 2023’te video oyun endüstrisinde çalışan 10 bin 500’den fazla kişi işini kaybetti. 2024’ün ocak ayında ise sektöre 6 binden fazla kişinin işine son verildi. Şu ana kadar iş gücünde kesintiye giden şirketler arasında Microsoft, Riot Games ve Unity de yer alıyor. Sony de bu hafta içinde PlayStation biriminden 900 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

EA CEO’su Andrew Wilson, şirket çalışanlarına gönderdiği açıklamada bu kararın “her yerdeki hayranlara daha derin, daha bağlantılı deneyimler sunmak için şirket operasyonlarımızı kolaylaştırdığını” belirtti. Açıklamada, EA’in kesintileri önümüzdeki çeyreğin başlarında bitirmeyi planladığı da belirtiliyor. Wilson, kesintilerin EA’in “sahip olduğumuz fikri mülkiyet hakları, spor ve devasa çevrimiçi topluluklar dahil olmak üzere en büyük fırsatlara” daha fazla odaklanmasına olanak tanıyacağını da belirtti.

Electronic Arts yeni Star Wars FPS oyununu rafa kaldırdı

Bu kararın doğrudan etkileyeceği oyunlardan birisi de EA’in 2017’de satın aldığı Respawn tarafından geliştirilen Star Wars FPS oyunu olacak. Electronic Arts Entertainment Başkanı Laura Miele’nin bu durumu bir açıklamayla personele ilettiği belirtildi. Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bir projeden uzaklaşmak her zaman zordur ve bu karar, ekibin yeteneğinin, azminin veya oyuna olan tutkusunun bir yansıması değildir. “Hayranlara istedikleri ikonik serilerin sonraki bölümlerini vermek, gişe rekorları kıran hikaye anlatımının tanımı ve odaklanılacak doğru yerdir.”

İLGİLİ HABERLER