Teknoloji

eBay de teknoloji dünyasındaki işten çıkarma furyasına katıldı

ebay

Ekonomideki dalgalanmalardan etkilenenen teknoloji devleri arasına eBay de katıldı. Şirket 1000 civarında çalışanının işine son vereceğini duyurdu. Bu sayı şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 9’luk kısmına tekabül ediyor.

ABD’deki personelinden 24 Ocak’ta evden çalışmalarını isteyen şirket, işten çıkarılacakların kısa süre içinde bilgilendirileceğini belirtti. Discord ve Riot Games’ten farklı olarak, işten çıkarılacaklara sunulacak tazminat ve destek paketinin detayları paylaşılmadı. Şirket önümüzdeki aylarda sözleşmeli çalışanlarının da sayısını azaltmayı planlıyor.

Şirketteki küçülme ölçeği itibarıyla Google ve Unity’ninkiyle örtüşüyor. Google bir süre önce 2024 için pek iyimser bir tablo çizmemişti. İnternet devinin CEO’su Sundar Pichai, işten çıkarmaların yıl boyunca devam edebileceğini belirtmişti.

eBay: Son yıllarda çok fazla işe alım yapmışız

E-ticaret devi de, tıpkı diğer teknoloji şirketleri gibi, geçtiğimiz yıllarda çok fazla işe alım yapıldığını ve kadronun şiştiğini belirtti. Şirketin başkanı ve CEO’su Jamie Iannone, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Stratejimiz doğrultusunda ilerleme kaydederken, genel çalışan sayımız ve giderlerimiz işimizin büyümesini geride bıraktı.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER