Teknoloji

Teknoloji dünyasındaki işten çıkarma dalgasına TikTok da katıldı

tiktok yapay zeka

Teknoloji endüstrisindeki işten çıkarmalarda sıra TikTok’a gelmiş gibi görünüyor. TikTok tarafından NPR’a gönderilen açıklamaya göre, satış ve reklam birimlerinde görev yapan yaklaşık 60 kişinin işine son verildi.

Bu çalışanların tamamının ABD’deki ofislerde görev yaptığı belirtilirken, bu işten çıkarmaların rutin bir yeniden organizasyonun parçası olduğu ifade edildi. Ancak NPR, kararın maliyetleri aşağıya çekmek amacıyla alındığını öne sürüyor.

Popüler sosyal medya platformunun çatı şirketi ByteDance, geçtiğimiz yıl Marvel Snap’i geliştiren Nuverse’ten yüzlerce kişiyi çıkarmıştı. TikTok daha önce de küresel yeniden yapılanma planı çerçevesinde 2022’nin ortalarında da iş gücü kesintisine gitmiş ve 2023’te de Dublin’deki işe alım ekibinin görevine son vermişti.

TikTok da teknoloji endüstrisindeki genel sıkıntılardan muzdarip

ByteDance’in küresel ölçekte 150 bin çalışanı olduğunu düşününce bahsedilen sayılar oldukça küçük kalıyor. Ancak NPR, bu kararın teknoloji endüstrisindeki sıkıntıların bir yansıması olduğu iddia ediliyor.

Google CEO’su Sundar Pichai, bir süre önce şirketin iş gücündeki kesintilerin 2024 boyunca devam edeceğini belirtmişti. Amazon da bünyesindeki farklı birimlerde küçülmelere gidiyor. Oyun stüdyolarında da benzer hamlelerin yapıldığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER