Ulaşım

Dyson elektrikli otomobillere dair planlarını somutlaştırıyor

dyson elektrikli otomobilDyson denince pek çok kişinin aklına ilk olarak elektrik süpürgeleri veya el kurutma cihazları geliyor. Ancak şirketin kurucusu James Dyson, gözünü tamamen farklı bir makine türüne çevirmişe benziyor. Dyson elektrikli otomobil pazarına dair planlarını somutlaştırırken, birden fazla araç seçeneği sunma isteğini de gözler önüne serdi.

Dyson önümüzdeki 10 yıllık süre içinde üç farklı elektrikli otomobili piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu araçların üçünde de bir katı hâl pil paketinin bulunacağı belirtilirken, proje için 2.8 milyar dolarlık bir bütçe oluşturulduğu söyleniyor. Radikal tasarıma sahip ev ürünleri tasarlayan James Dyson, bu radikal yaklaşımı elektrikli otomobil pazarına taşımayı istediğini geçtiğimiz eylül ayında açıklamıştı. Dyson’ın ilk elektrikli otomobilinin de üst segment bir araç olacağı ve az sayıda üretileceği söylenenler arasında yer alıyor.

The Financial Times’ın haberine göre, söz konusu otomobili daha geniş kitlelere ulaştıracak iki aracın takip etmesi bekleniyor. James Dyson’ın planları çerçevesinde hem hafif materyallere yatırım yaptığı hem de otomobiller için katı hâl pil geliştirdiği söyleniyor.

Dyson elektrikli otomobil için farklı pil teknolojisi üzerinde çalışan tek şirket değil

Dyson elektrikli otomobil pazarında farklı bir pil teknolojisi üzerinde çalışan tek şirket değil. Fisker EMotion da geçtiğimiz ay CES 2018’de elektrikli otomobillerinde lityum iyon pil kullanmayı planladıklarını belirtmişti. Fisker EMotion’ın elektrikli otomobil üretimine 2019’un sonlarında başlaması planlıyor. Dyson ise aracını 2020 veya 2021 itibarıyla hazır hâle getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER