Teknoloji

Duolingo’da müzik dersleri sonbahar bitmeden başlayacak

duolingo müzik

Duolingo müzik derslerini sonbahar bitmeden kullanıcılarıyla buluşturmaya başlayacak. Eğitim teknolojisi şirketi, repertuvarına müzik dersleri eklemeye hazırlandığını geçtiğimiz ay duyurmuş ve 200’den fazla melodinin yardımıyla kullanıcılara müzik öğretebilecek “yüzlerce küçük ölçekli ders” sözü vermişti. Duolingo, dersleri tamamlanması gereken seviyelere bölerek ve yanlış cevaplarda puan kaybedilen oyunlaştırılmış bir deneyim hâlinde sunacak.

Kullanıcılar dijital bir piyano ile Do majör Do ve Re notalarının seslerine kendilerini alıştırmakla işe başlayacak. Duolingo, her notanın sesinin nota kağıdındaki yerleşimiye eşleştirmeyi sağlayacak. Böylelikle kullanıcılar hem notalardan çıkan sesi bilecek hem de bir nota kağıdında onları tanıyabilecek.

Daha sonraki derslerde diğer notalar öğretilecek. Ancak daha fazla ilerlemeden önce Duolingo kullanıcıların neler öğrendiğini “Mary Had A Little Lamb” gibi basit şarkılarla test edecek. Bu testte kullanıcıların sadece ekranda kayan notaları takip etmek yeterli olacak. Ancak müzikal yeteneği fazla olmayanlar için bunun yine zorlayıcı olabilir. İlk dersleri basit bulanlar diledikleri takdirde kursun daha ileri aşamalarına sıçrayabilecek.

Müzik derslerine başlamaya hazırlanan Duolingo, matematik müfredatını da güncelledi. Yenilenen müfredat ile kullanıcılara “gerçek dünyaya ait ileri düzey matematik becerileri” kazanmakta yardım edilmesi hedefleniyor. Şirket, bahşiş ve saatlik ücret hesaplamayı bu gerçek dünyaya ait becerilere örnek olarak gösteriyor.

Duolingo müzik dersleri için bekleme listesine kayıt alıyor

Duolingo Müzik programının kıdemli öğrenim bilimcisi Karen Chow, müzik ve matematik dersleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Duolingo denince pek çok kişinin aklına dil eğitimi geliyor. Ancak biz insanların çekindikleri konular olan matematik ve müziği de kapsama alanımıza ekleyerek genişlemeyi seçtik. İnsanların ‘Müzik kulağım yok’ ya da ‘Matematiğim zayıftır’ gibi şeyler söylediklerini sıklıkla duyarsınız. İnsanlara bu farklı konuları öğrenmenin mümkün olduğunu ve aslında çok eğlenceli olabileceğini göstermek istiyoruz.”

duolingo müzik

Duolingo müzik dersleri için bekleme listesine kaydolmak şimdiden mümkün. İlk etapta sadece Duolingo’yu İngilizce ve İspanyolca olarak kullanan iOS cihaz sahipleri müzik derslerine katılabilecek. Ancak şirket fazla zaman kaybetmeden müzik derslerine daha çok kullanıcıya açmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER