Teknoloji

DuckDuckGo Mac tarayıcısının beta sürümü herkese açıldı

duckduckgo mac

DuckDuckGo’nun yerleşik gizlilik özellikleri barındıran internet tarayıcısını artık tüm Mac kullanıcıları deneyimleyebilecek. DuckDuckGo Mac internet tarayıcısı için ilk duyuru 2021’in aralık ayında yapılmış, nisan ayında da tarayıcının beta sürümü sınırlı bir grubun kullanımına sunulmuştu. Artık bu beta sürümüne dileyen herkes erişebilecek.

İnternet tarayıcısını herkesin erişimine açan DuckDuckGo, bazı yeni özellikler de sunuyor. Bu yeni özelliklerin bir kısmının kapalı beta sırasında kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda hazırlandığı belirtildi. Bu yeni özelliklerden biri olan Duck Player, YouTube videolarının internet sitelerinde hedeflenmiş reklamlar olmadan gösterilmesini mümkün kılıyor.

YouTube kullanıcıların izleme sayılarını kayıt altına almaya devam ediyor. Ancak izlenen videolar kullanıcıların reklam profiline herhangi bir şey yerleştirmiyor. Şirketten yapılan açıklamada, testler sırasında reklamların büyük kısmının engellendiği ve gösterilen reklamların da izleyici için kişiselleştirilmiş olmadığı belirtildi. Açık kaynaklı bir şifre yöneticisi olan Bitwarden ile entegrasyon da sunulan bir diğer yeni özellik oldu. DuckDuckGo’nun kendisine ait bir şifre yöneticisinin bulunduğunu ve 1Password’ün otomatik doldurma özelliğini desteklediğini belirtmekte de fayda var.

DuckDuckGo’nun Email Protection (E-Posta Koruma) özelliği aktif hâle getirildiğinde kullanıcıların e-postalarını reklam takibine karşı koruyor. Yenilenen Cookie Consent Pop-Up Manager ise kullanıcıların daha fazla çerezi engellemesini sağlıyor. Yer imleri çubuğu, sabitlenmiş sekmeler ve internet geçmişinin yerel olarak saklanması sunulan diğer özellikler arasında bulunuyor.

DuckDuckGo Mac uygulamasının beta sürümünün herkese açılmasının ardından gözler Windows uygulamasına çevrilmiş durumda. Bu uygulamanın beta testi hâlâ sınırlı bir kullanıcı grubuyla gerçekleştiriliyor.

İLGİLİ HABERLER