Teknoloji

DuckDuckGo Mac tarayıcısının beta testi başladı

duckduckgo mac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DuckDuckGo kullanıcılarının uzun süredir beklediği masaüstü tarayıcısını sonunda duyurdu. Gizliliğin ön planda olduğu tarayıcı önce Mac’te kullanıcılarla buluşacak. Windows versiyonu ise daha sonra yayınlanacak. DuckDuckGo Mac uygulaması yayınlanmadan önce sadece mobil cihazlarda mevcuttu. Uygulamanın henüz beta testi aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Tarayıcıda varsayılan arama motoru olarak, tahmin edilebileceği gibi, DuckDuckGo kullanılıyor. Smarter Encryption (Daha Akıllı Şifreleme) özelliği ise web sayfalarının HTTPS versiyonlarının daha sık kullanılmasını sağlayacak.

Takip yazılımlarının engellenmesi, e-posta koruması ve tek bir tıklamayla tüm sekmeleri kapatan ve verileri temizleyen Fire Button da DuckDuckGo’nun Mac versiyonunda kullanıcıları bekleyen özellikler arasında yer alıyor.

Arama geçmişi, yer imleri ve şifreler gibi veriler sadece sistem üzerinde saklanacak. Kullanıcılar diğer tarayıcılar ve şifre yöneticilerindeki yer imlerini ve şifrelerini de DuckDuckGo’ya taşıyabilecek.

duckduckgo macDuckDuckGo kullanıcıların sürekli karşılarına çıkan çerez onayı bildirimlerine de son verecek. Kullanıcılar mümkün olduğunca çok sayıda çerezi reddettikten sonra bazı sitelerde bu bildirimler otomatik olarak engellenecek. İlk olarak internet sitelerinin yarısında kullanımda olacak bu özellik, giderek daha fazla siteye ulaşacak.

DuckDuckGo’nun gizlilik bölümünde hangi internet sitelerinin kullanıcıları takip etmeye çalıştığı da görülecek. Tarayıcıyla kullanıcılar belli internet sitelerinden verileri temizleyebilecek ve ekstra güvenlik önlemleriyle yakın zamanda görüntüledikleri sitelere geri dönebilecek.

DuckDuckGo Mac tarayıcısının beta testine şu an için sadece davetiye sahibi kullanıcılar katılabiliyor. Bekleme listesine kaydolmak isteyenlerin DuckDuckGo mobil uygulamasını indirmesi veya en güncel sürüme geçiş yapması gerekiyor. Uygulamanın ayarlar menüsü üzerinden bekleme listesine kayıt yaptırılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER