Teknoloji

DuckDuckGo e-posta gizlilik servisini herkese açıyor

duckduckgo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DuckDuckGo e-posta takipçilerini engellemeye ve kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik servisini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. “Email Protection” (E-posta Koruma) adını taşıyan servis, ilk olarak bekleme listesi üzerinden dağıtılan beta sürümüyle kullanıcılarla buluşmuştu. DuckDuckGo, servisi sonunda açık beta aşamasına aldı. Artık dileyen herkes bu özellikten yararlanabilecek.

Bir yönlendirme servisi olan Email Protection, e-postalardan takipçileri çıkarıyor. Kullanıcılar e-postalardan çıkarılan takip araçları konusunda da bilgilendiriliyor. Şirketten verilen bilgiye göre, kapalı beta testi sırasında katılımcıların e-postalarının yüzde 85’lik kısmında takip araçları bulundu.

Artık dileyen herkes @duck.com uzantılı bir e-posta adresi oluşturabiliyor. Bu e-posta hesabına iOS, Android ve masaüstünden erişilebiliyor. Şirketten verilen bilgiye göre, kullanıcıların oluşturabilecekleri özel e-postaların sayısı konusunda bir sınır bulunmuyor. Kullanıcılar diledikleri zaman e-posta adreslerini devredışı bırakabiliyor.

Email Protection servisi, gizlilik odaklı önlemlerle güçlendiriliyor. Bağlantı Takibi Koruması, bağlantılara takipçi yerleştirilmesini engellerken; Akıllı Şifreleme de şifrelenmemiş HTTP bağlantılarını güvenli HTTPS bağlantılarına dönüştürüyor. Buna ek olarak, kullanıcılar gelen e-postalara kendi e-posta adresleri yerine @duck.com uzantılı adresleriyle yanıt verebiliyor.

Email Protection servisine iOS ve Android’de DuckDuckGo Privacy Browser üzerinden erişilebiliyor. Masaüstünde ise farklı tarayıcılardaki eklentileri veya DuckDuckGo’nun Mac tarayıcısını indirmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER